Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Google Calendar pentru Android

Google Calendar pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas al utilizarii aplicatiei gratuite Google Calendar pentru sistemele de operare Android. Aplicatia Google Calendar este o agenda electronica cat se poate de utila cu ajutorul careia iti poti planifica evenimentele intr-un mod foarte eficient si rapid. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei gratuite Google Calendar, ce poate fi descarcata si instalata pe telefoanele sau tabletele ce utilizeaza versiunea 4.0.3 Ice Cream Sandwich sau o versiune ulterioara a sistemului de operare Android, prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download aplicatie Google Calendar via Google Play.

Google Calendar reprezinta o agenda electronica gratuita oferita de catre dezvoltatorii Google tuturor posesorilor de dispozitive Android ce utilizeaza versiunea 4.0.3 ICS sau o versiune ulterioara a sistemului de operare. Aplicatia gratuita Google Calendar suporta programarea diverselor evenimente, alaturi de detaliile necesare si de notificari sonore. De asemenea, Google Calendar pentru Android ofera utilizatorilor posibilitatea de a crea o agenda pe baza unuia sau a mai multor conturi Google si de a adauga doua sau mai multe evenimente intr-o singura zi, moduri de afisare a calendarului in functie de zi, saptamana sau luna, crearea, editarea, stergerea evenimentelor in orice moment fara restrictii, precum si optiunea de a trimite un memento sau o invitatie eventualelor persoane pe care vrei sa le inviti la eveniment, sub forma unui e-mail. Totodata, interfata aplicatiei Google Calendar pentru Android este moderna si intuitiva, abordand un stil simplist.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa utilizam serviciile agendei electronice Google Calendar pentru Android, astfel incat sa fim mereu la curent cu evenimentele programate, prin intermediul telefonului sau tabletei Android. Nu este necesar decat sa urmesti cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Google Calendar, descarcata si instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul paltformei Google Play. In prima faza putem schimba, in functie de preferinte si nevoi, modul de afisare al calendarului. Pentru exemplu, apasa butonul care afiseaza luna si anul in curs, evidentiat in imaginea de mai jos, dupa care actioneaza optiunea Day, pentru a seta calendarul pe zile:

Atentie: Agenda electronica Google Calendar este compatibila DOAR cu dispozitivele ce ruleaza versiunea 4.0.3 Ice Cream Sandwich sau versiuni ulterioare ale sistemului de operare Android!

Google Calendar pentru Android

Pasul 2. Acum poti naviga catre ziua din luna curenta, si nu numai, in care vrei sa inserezi evenimentul, prin executarea actiunilor de slide catre partea stanga-dreapta. In coloana din partea stanga a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android sunt trecute orele zilei. De asemenea, in coltul din dreapta-sus se regaseste butonul ce are rolul de a te reintoarce automat la ziua curenta. Continua printr-un dublu tap pe ecranul dispozitivului tau fix pe ora la care vrei sa inserezi un eveniment (ex. inserarea unui eveniment la orele 14, pe data de 25 octombrie 2012)si formularului cu detalii va aparea pe ecran:

Google Calendar pentru Android

Pasul 3. In cadrul acestui formular oferit de catre Google Calendar va trebui sa introduci toate detaliile pe care le consideri necesare in vederea unei programari cat mai exacte si complete a evenimentului dat. Completeaza campurile necesare, dupa care apasa butonul Done pentru a salva evenimentul in calendarul aplicatiei:

Nota: Pentru a trimite automat un memento sau o invitatie sub forma unui e-mail catre eventualii invitati la eveniment este necesara completarea campului Guests cu adresa de e-mail a acestora, iar in campul Description trebuie scris textul mesajului.

Google Calendar pentru Android

Pasul 4. In acest moment, evenimentul tau a fost inserat in calendarul zilnic al aplicatiei Google Calendar. Tap pe acesta pentru a avansa catre pagini cu detalii:

Google Calendar pentru Android

Pasul 5. Google Calendar iti ofera in cadrul acestei pagini detaliile principale ale evenimentului, alaturi de posibilitatea de a modifica valoarea si modul de notificare timpurie a evenimentului, precum si posibilitatea de a adauga o noua notificare. Totodata, in partea superioara a ecranului telefonului sau tabletei tale se regasesc doua butoane foarte importante, butonul de editare al detaliilor evenimentului si butonul de stergere al evenimentului. Continua prin apasarea butonului de stergere al evenimentului, evidentiat si in imaginea de mai jos:

Google Calendar pentru Android

Pasul 6. Apasa butonul Ok pentru a autoriza stergerea evenimentului din cadrul calendarului tau:

Google Calendar pentru Android

Pasul 7. In acest moment, evenimentul a fost sters cu succes. O alta functie importanta a aplicatiei Google Calendar pentru Android este Search. Aceasta se regaseste in meniul aplicatiei Google Calendar, alaturi de alte functii importante si de meniul cu setari generale ale aplicatiei. Meniul aplicatiei Google Calendar poate fi accesat prin actionarea butonului Menu al dispozitivului Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back). Avanseaza prin deschiderea functiei Search:

Google Calendar pentru Android

Pasul 8. Functia Search te ajuta sa gasesti cu multa lejeritate si rapiditate exact evenimentul care te intereseaza, mai ales atunci cand agenda este incarcata. Pentru exemplu, am introdus cuvantul cheie de cautare sedinta si am apasat butonul Search, evidentiat si in imaginea de mai jos:

Google Calendar pentru Android

Pasul 9. Aplicatia gratuita Google Calendar pentru Android a cautat si gasit imediat evenimentul dorit, detaliile acestuia putand fi citite printr-un simplu tap pe titlul evenimentului: 

Google Calendar pentru Android

Acestia au fost cei mai importanti pasi ai utilizarii serviciilor agendei electronice Google Calendar pentru Android, astfel incat sa fim mereu la curent cu evenimentele programate, prin intermediul telefonului sau tabletei Android. Acum iti poti crea rapid si usor o agenda cu functionalitate sporita direct pe telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android, prin intermediul Google Calendar.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Google Calendar 201210120. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Calendar, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: