Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Adobe Reader pentru Android

Adobe Reader pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea managerului de fisiere .pdf Adobe Reader, destinat dispozitivelor ce ruleaza sisteme de operare Android. Aplicatia gratuita Adobe Reader pentru Android citeste, modifica si redistribuie documentele .pdf direct de pe telefonul sau tableta ta. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei Adobe Reader, ce poate fi descarcata si instalata in dispozitivul tau Android prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Adobe Reader pentru Android via Google Play.

Adobe Reader este o aplicatie cros-platforma, reprezentand optiunea numarul unu in ceea ce priveste vizualizarea, editarea si redistribuirea documentelor .pdf, fiind totodata o aplicatie complet gratuita. Aplicatia Adobe Reader pentru Android este capabila de citirea, modificarea si redistribuirea documentelor .pdf, avand un portofoliu impresionant de functii si optiuni ce ridica functionalitatea managerului de fisiere .pdf la cele mai inalte standarde. De asemenea, recent Adobe Reader pentru Android a implementat si posibilitatea de stocare si accesare a documentelor in mediu cloud (online), direct pe Acrobat.com, astfel avand la indemana orice document .pdf, oriunde te-ai afla, prin intermediul Internetului. Descrierea completa a functiilor si optiunilor Adobe Reader pentru Android poate fi citita aici: Descriere completa Adobe Reader pentru Android.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa citim un document .pdf si cum sa-l editam cu ajutorul aplicatiei gratuite Adobe Reader, direct de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android. Nu este necesar decat sa urmaresti cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Adobe Reader, descarcata si instalata in terminalul tau Android prin intermediul platformei Google Play. Adobe Reader iti va cere ajutorul in procesul de imbunatatire a aplicatiei prin trimiterea periodica a unor informatii anonime si nepersonale catre serverele Adobe. Acest lucru nu este obligatoriu, il poti accepta prin apasarea butonului Allow sau il poti respinge prin actionarea butonului Don't Allow: 

Adobe Reader pentru Android

Pasul 2. Managerul de documente .pdf va deschide automat un document ce contine 14 pagini cu informatii privind functiile si utilizarea serviciilor aplicatiei gratuite. Poti trece de la o pagina la alta prin executarea procedeului swipe catre partea superioara si inferioara a ecranului telefonului sau tabletei tale pentru a citi toate paginile. Avanseaza catre interfata aplicatiei Adobe Reader pentru Android, apasand butonul Back al terminalului tau Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu si Home):

Adobe Reader pentru Android

Pasul 3. Aceasta este lista cu documente .pdf recent utilizate pe care Adobe Reader le-a detectat in memoria terminalului tau Android. Avanseaza prin apasarea butonului evidentiat in imaginea de mai jos:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 4. Actioneaza butonul Documents pentru a afisa intreaga lista cu fisiere .pdf pe care managerul gratuit Adobe Reader le-a depistat in memoria telefonului sau tabletei tale:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 5. In partea superioara a ecranului se regaseste functia Search, ce poate fi folositoare atunci cand avem o lista cu foarte multe documente si dorim sa gasim rapid si eficient documentul solicitat. Continua prin accesarea unui fisier .pdf, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 6. In acest moment, documentul .pdf este valabil spre citire si editare, prin intermediul aplicatiei gratuite Adobe Reader pentru Android. In partea superioara a ecranului se regasesc cinci butoane cu o functionalitate extrem de ridicata: butonul 1 - acceseaza sistemul de stocare a documentelor in cloud; butonul 2 - modifica modul de vizualizare al fisierului .pdf; butonul 3 - functia de editare a documentului, alaturi de meniul cu ustensile necesare; butonul 4 - functia de redistribuire a documentului; butonul 5 - functia de cautare in documentul .pdf. Noi vom continua prin accesare functiei de editare a documentului .pdf cu ajutorul aplicatiei gratuite Adobe Reader (butonul 3):

Adobe Reader pentru Android

Pasul 7. Urmeaza doua exemple foarte simple de modificare a documentului .pdf, in functie de preferinte si nevoi. In partea superioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se afla meniul cu ustensile special create pentru a aduce modificarile necesare fisierelor .pdf. Pentru exemplu, apasa primul buton din meniu, numit Add a note, dupa care actioneaza un tap in cadrul documentului .pdf. Add a note va adauga acolo unde apesi ecranul o notita cu informatii:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 8. Introdu informatiile dorite in cadrul notitei, apoi apasa butonul Save pentru a salva modificarile:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 9. In acest moment, in locul in care ai apasat ecranul terminalului Android la pasul anterior a fost adaugata o notita ce poate fi citita printr-un simplu tap pe aceasta:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 10. Vom continua cu un exemplu de inserare a unei semnaturi direct pe documentul .pdf. Apasa butonul Add your signature, evidentiat si in imaginea de mai jos, dupa care, in acelasi mod ca la pasul al-7-lea, actioneaza un tap acolo unde doresti ca semnatura sa fie inserata:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 11. Semneaza-te, dupa care actioneaza butonul Save pentru a salva modificarile:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 12. Semnatura ta este acum vizibila pe documentul .pdf. Continua prin apasarea butonului Back al terminalului tau Android:

Nota: Elementele aditionale precum notitele, semnaturile etc. inserate in cadrul documentelor pdf pot fi editate sau sterse prin simpla actionare a unui tap pe acestea.

Adobe Reader pentru Android

Pasul 13. Un alt element important in functionaliatea managerului de fisiere .pdf Adobe Reader este functia Manage. Apasa butonul Manage, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Adobe Reader pentru Android

Pasul 14. Din cadrul acestei functii poti copia, muta, redenumi sau sterge documente .pdf in masa. Nu este necesar decat sa bifezi fisierele .pdf care te intereseaza, apoi sa aplici una dintre cele patru actiuni valabile:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Adobe Reader pentru Android

Aceasta a fost prezentarea pasilor de baza, necesari vizualizarii unui document .pdf si editarii simple a acestuia cu ajutorul aplicatiei gratuite Adobe Reader, direct de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Adobe Reader 10.4.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Adobe Reader, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: