Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Google Chrome pentru Android

Google Chrome pentru Android

Acest tutorial prezinta pas cu pas utilizarea cunoscutului browser Google Chrome, dedicat dispozitivelor cu sisteme de operare Android. Google Chrome se remarca in primul rand prin rapiditate in incarcarea paginilor, usurinta in navigarea pe Internet si multe functii si optiuni interesante. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a browser-ului gratuit Google Chrome, ce poate fi descarcata si instalata in telefonul sau tableta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download browser Google Chrome via Google Play.

Google Chrome reprezinta unul dintre cele mai populare browsere de Internet dedicate sistemelor de operare Android. Browser-ul gratuit Google Chrome este rapid si usor de utilizat, suporta deschiderea simultana a mai multor taburi pentru a putea naviga cu lejeritate pe toate paginile de Internet dorite, suporta tab-uri de tip incognito ce pot fi utilizate pentru o protejare sporita a intimitatii (mod privat), precum si functiile de baza pe care le regasim in toate browserele de Internet. De asemenea, pe langa interfata simpla si intuitiva a aplicatiei Google Chrome, exista si posibilitatea de a importa datele browser-ului Google Chrome instalat pe calculatorul tau (tab-uri deschise, paginile marcate, datele Omnibox) direct in browser-ul de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android, in vederea unei tranzitii cat mai complete.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam browser-ul gratuit Google Chrome pentru a naviga rapid si cu usurinta pe Internet, direct de pe dispozitivul Android. Nu este necesar decat sa citesti cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. La prima accesare a aplicatiei gratuite Google Chrome ti se va cere sa citesti si sa accepti termenii licentei de utilizare ai browser-ului. Pentru a accepta si continua, apasa butonul Accept and Continue:

Google Chrome pentru Android

Pasul 2. Prin intermediul acestei functii poti seta procesul de sincronizare si importare ale datelor browser-ului Chrome de pe calculatorul tau (tab-uri deschise, paginile marcate, datele Omnibox) direct in browser-ul de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android. Pentru acest lucru este necesara selectarea contului Google al telefonului tau si apasarea butonului Sign in. Noi vom sari peste aceasta sincronizare a browser-ului Chrome de pe calculator cu cel de pe dispozitivul Android si vom avansa catre utilizarea aplicatiei, prin simpla actionare a butonului No thanks:

Google Chrome pentru Android

Pasul 3. Avanseaza prin apasarea campului Search or type URL:

Google Chrome pentru Android

Pasul 4. Introdu adresa de Internet dorita, apoi actioneaza butonul Go pentru a incarca pagina:

Google Chrome pentru Android

Pasul 5. Acolo unde exista posibilitatea, browser-ul gratuit Google Chrome pentru Android va incarca automat versiunile mobile, simplificate ale site-urilor, special create pentru telefoane mobile si tablete. Chiar daca acest lucru nu este posibil, Google Chrome ofera o experienta placuta si rapida, paginile de Internet putand fi manipulate si citite cu usurinta, beneficiind de o functionalitate maxima. In coltul din dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale se afla butonul de comanda al tab-urilor browser-ului; apasa-l pentru a continua:

Google Chrome pentru Android

Pasul 6. Din cadrul acestei interfete ai posibilitatea de a jongla rapid intre tab-urile cu site-uri deja deschise, sau poti crea un nou tab, pentru a naviga pe un alt site in acelasi timp, fara a inchide paginile vizitate anterior. Cu ajutorul acestor tab-uri poti naviga concomitent pe cate site-uri doresti, cu foarte multa usurinta si simplitate:

Google Chrome pentru Android

Pasul 7. Un alt lucru important ce trebuie remarcat este meniul principal al aplicatiei gratuite Google Chrome pentru Android, ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back). Aici se regasesc functii foarte importante, precum: New incognito tab - creaza un nou tab incognito pentru a naviga in modul privat; Bookmarks - lista cu paginile marcate; Find in page - gasirea unor anumite cuvinte pe o pagina de Internet; Request desktop site - selectarea lansarii automate a versiunii intregi a site-ului in detrimentul variantei mobile; Settings - meniul cu setari generale ale aplicatiei etc.:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Google Chrome pentru Android

Aceasta a fost prezentarea celor mai importanti pasi in utilizarea cunoscutului browser Google Chrome, dedicat dispozitivelor cu sisteme de operare Android. Acum poti naviga pe Internet rapid si usor, bucurandu-te de simplitatea si caracterul intuitiv al interfetei aplicatiei gratuite Google Chrome.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Google Chrome 18.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Google Chrome, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: