Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile QuickPic pentru Android
QuickPic pentru Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

QuickPic pentru Android

Acest tutorial prezinta fiecare pas al utilizarii aplicatiei gratuite QuickPic, destinata telefoanelor mobile si tabletelor bazate pe sistemele de operare Android. Aplicatia QuickPic este utila celor ce doresc sa inlocuiasca vizualizatorul si galeria standard de imagini din cadrul sistemului de operare Android cu o alternativa mai performanta si mai bogata in optiuni. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei gratuite QuickPic, ce poate fi descarcata si instalata in dispozitivul Android prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download QuickPic pentru Android via Google Play. 

QuickPic reprezinta una dintre cele mai populare si utilizate alternative la vizualizatorul si galeria de imagini standard a sistemelor de operare Android, beneficiind de o fluiditate si functionalitate sporita. De asemenea, QuickPic pentru Android este o alternativa mai performanta, claritatea pozelor fiind cea mai buna posibila, iar timpul de incarcare si focus al pozelor cu rezolutii foarte mari din cadrul galeriei foto a telefonului sau tabletei tale fiind mult mai scurt. La capitolul functionalitate, putem aminti de functia slideshow, functia de ascundere a anumitor poze din galerie si securizarea lor cu o parola, functia de editare (micsorare, taiere, rotire), functia de setare ca imagine de fundal si posibilitatea de redare a materialelor video si a fisierelor .gif. Totodata, interfata aplicatiei QuickPic pentru Android suporta file management (sortare, redenumire, copiere, mutare, creare director nou etc.) si abordeaza un aer simplist si aerisit, nefiind incarcata cu reclame.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam functiile de baza ale aplicatiei gratuite QuickPic pentru Android, direct de pe telefonul sau tableta personala cu sistem de operare Android. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza aplicatia QuickPic, descarcata si instalata in terminalul tau Android prin intermediul platformei Google Play. In coltul din dreapta-sus al ecranului se regasesc doua butoane importante: Butonul 1 - schimba modul de vizualizare al galeriei foto; Butonul 2 - acceseaza camera foto a terminalului Android:

QuickPic pentru Android

Pasul 2. Prin apasarea butonului Menu al telefonului tau cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) vei deschide meniul cu functii importante, precum Show hidden - arata directoarele ascunse; New folder - creaza director nou sau Settings - meniul cu setari generale ale aplicatiei. Noi vom continua printr-un simplu tap pe unul dintre directoarele ce contin fotografii, depistate de catre aplicatia gratuita QuickPic pentru Android:

QuickPic pentru Android

Pasul 3. La fel ca la pasul 1, in coltul din dreapta-sus al ecranului terminalului Android se regasesc alte doua butoane foarte utile: Butonul 1 - porneste un slideshow cu pozele valabile; Butonul 2 - ofera posibilitatea de selectie a fisierelor. Avanseaza prin apasarea butonului 2:

QuickPic pentru Android

Pasul 4. Procesul de selectie al fisierelor foto in vederea aplicarii unor actiuni in masa este simplu. Urmand ordinea pasilor din imaginea de mai jos, selecteaza pozele dorite cu un tap, apasa butonul meniului cu actiuni, aplica, in functie de preferinte si nevoi, actiunea sau actiunile dorite asupra fotografiilor selectate, dupa care salveaza modificarile prin apasarea butonului Done. De asemenea, pentru stergerea in masa a imaginilor va trebui sa selectezi fisierele, apoi sa apesi cosul de gunoi, aflat in stanga butonului meniului cu actiuni:

QuickPic pentru Android

Pasul 5. QuickPic pentru Android ofera si un meniu cu actiuni destinat fiecarei imagini in parte. Actioneaza-l prin apasarea lunga a unei imagini, pana la aparitia meniului:

QuickPic pentru Android

Pasul 6. Din cadrul acestui meniu poti aduce modificari radicale fisierului foto, de la setarea acestuia ca imagine de fundal a sistemului de operare Android, pana la stergere sau copiere:

QuickPic pentru Android

Pasul 7. Urmeaza vizualizarea propriu-zisa a imaginii prin intermediul vizualizatorului gratuit QuickPic. Alege poza pe care vrei sa o vizualizezi in detaliu printr-un tap:

QuickPic pentru Android

Pasul 8. La fel ca in cazul vizualizatorului standard al sistemului de operare Android, marimea de vizualizare a fotografiei poate fi manipulata tragand simultan de colturile acesteia, in directii diferite. In coltul din dreapta-sus al ecranului terminalului Android se afla butonul de trimitere a fotografiei catre alte medii virtuale si butonul de stergere. In partea inferioara a imaginii sunt localizate lupele -/+ cu ajutorul carora poti mari sau micsora cu multa usurinta si rapiditate marimea fotografiei pentru o vizualizare cat mai buna:

QuickPic pentru Android

Pasul 9. Vom continua catre una dintre cele mai importante functii ale aplicatiei QuickPic, si anume functia de editare. Apasa butonul Menu al telefonului tau si actioneaza functia Edit:

QuickPic pentru Android

Pasul 10. Alege modul Edit ce apartine aplicatiei QuickPic pentru Android:

QuickPic pentru Android

Pasul 11. Din cadrul acestei functii poti modifica rezolutia fotografiei, o poti roti in orice directie doresti, sau o poti taia in functie de preferinte si nevoi prin intermediul butoanelor Shrink, Rotate si Crop. Pentru aplicarea modificarilor aduse imaginii, actioneaza butonul Save, evidentiat si in imaginea de mai jos:

QuickPic pentru Android

Aceasta a fost prezentarea utilizarii functiilor de baza ale aplicatiei gratuite QuickPic pentru Android, direct de pe telefonul sau tableta personala cu sistem de operare Android. Acum te poti bucura de o calitate sporita a galeriei foto a terminalului tau Android, alaturi de un vizualizator mult mai performant si rapid.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si QuickPic 2.6.2. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei QuickPic, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: