Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut
Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut 3.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Acest tutorial are menirea de a prezenta fiecare pas pe care trebuie sa-l parcurgem pentru a instala un widget si/sau un shortcut (scurtatura) al aplicatiilor favorite pe ecranul de lucru al telefonului sau tabletei tale bazate pe sistemele de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau Android 4.1 Jelly Bean. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich ce beneficiaza de interfata standard ICS.

Noile versiuni ale sistemelor de operare Android, 4.0 si 4.1, vin cu o interfata imbunatatita, mai moderna, ce ofera o metoda diferita de a adauga widget-uri si shortcut-uri pe ecranele de lucru ale terminalului Android. Aceasta metoda se bazeaza mai mult pe functiile tactile ale dispozitivului Android, reprezentand o imbunatatire in ceea ce priveste rapiditatea de generare a elementelor si experienta per totala in utilizare.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa inseram widget-urile si shortcut-urile (scurtaturile) aplicatiilor utilizate direct pe ecranul de lucru al terminalelor cu sisteme de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Android 4.1 Jelly Bean, urmand apoi procesul de stergere al acestora. Citeste cu atentie urmatorii pasi:

Pasul 1. Vom incepe cu procesul de instalare al unui widget. Contrar versiunilor mai vechi ale sistemelor de operare Android, in vederea instalarii widget-urilor si shortcut-urilor este necesara accesarea meniului cu aplicatii al sistemului de operare Android 4.0 sau 4.1:

Nota: In cazul in care folosesti un dispozitiv ce ruleaza o versiune mai veche a sistemului de operare Android, citeste tutorialul metodei anterioare de instalare a unui shortcut sau widget: Android OS - instalare shortcut si widget.

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Pasul 2. In partea superioara a ecranului terminalului bazat pe sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau 4.1 Jelly Bean se pot observa doua butoane: Apps - meniul cu aplicatii ce va fi deschis automat; Widgets - meniul din care putem selecta instalarea pe ecranul de lucru a widget-urilor dorite. Avanseaza prin apasarea butonului Widgets:

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Pasul 3. Navigarea prin lista cu widget-uri se face prin intermediul actiunilor de slide catre partea stanga sau dreapta. Alege widget-ul pe care doresti sa-l inserezi in cadrul unui ecran de lucru valabil al telefonului sau tabletei tale cu sistemul de operare Android 4.0 sau 4.1 si selecteaza-l prin apasarea lunga a acestuia. NU ridica degetul de pe ecranul dispozitivului intre pasii 3 si 4:

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Pasul 4. Prin intermediul unui efect grafic modern vei observa aparitia unui ecran de lucru, alaturi de widget-ul selectat. Acum vei putea muta si instala manual widget-ul oriunde doresti, in cadrul oricarui ecran de lucru disponibil, cu ajutorul functiilor tactile ale display-ulu telefonului sau tabletei tale. In momentul in care ai gasit pozitia ideala de instalare a widget-ului, ridica degetul de pe ecranul terminalului Android, iar widget-ul va fi amplasat cu succes, in pozitia aleasa. Revino la meniul general cu aplicatii al sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau Android 4.1 Jelly Bean:

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Pasul 5. Urmeaza pasii instalarii unui shortcut (scuraturi) pe ecranul de lucru al sistemului de operare Android. Acest proces de instalare al scurtaturilor este similar cu cel al widget-urilor, bazandu-se in proportie covarsitoare pe functia tactila. Acceseaza meniul cu aplicatii, la fel ca la pasul 1, si apasa lung aplicatia dorita, in vederea crearii unei scurtaturi a acesteia. De asemenea, NU va trebui sa intrerupi contactul degetului cu display-ul, decat in momentul amplasarii shortcut-ului in pozitia dorita:

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Pasul 6. Muta si aplica manual shortcut-ul oriunde doresti, in cadrul oricarui ecran de lucru disponibil, cu ajutorul functiilor tactile ale display-ulu telefonului sau tabletei tale. In momentul in care ai gasit pozitia ideala de instalare a scurtaturii, ridica degetul de pe ecranul terminalului Android, iar shortcut-ul va fi amplasat cu succes, in pozitia aleasa:

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Pasul 7. Instalarea unui widget si a unui shortcut in sistemele de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau Android 4.1 Jelly Bean este acum completa. Un alt proces foarte important, dar si mai simplu, este stergerea acestor elemente. Nu este nevoie decat sa apesi lung pe widget-ul/shortcut-ul instalat pe ecranul de lucru si sa-l muti in cosul de gunoi, Remove, amplasat in partea superioara a ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android:

Android 4.0 si 4.1 - instalare widget si shortcut

Aceasta a fost prezentarea inserarii widget-urilor si shortcut-urilor (scurtaturilor) aplicatiilor utilizate, direct pe ecranul de lucru al terminalelor cu sisteme de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Android 4.1 Jelly Bean, urmand apoi procesul de stergere al acestora.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich. In cazul in care nu folosesti interfata standard a sistemelor de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau Android 4.1 Jelly Bean, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: