Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile SkyDrive pentru Android
SkyDrive pentru Android 5.0 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

SkyDrive pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas al utilizarii aplicatiei si serviciilor gratuite SkyDrive pe un terminal cu sistemul de operare Android. SkyDrive reprezinta solutia gratuita de stocare a fisierelor in mediu online, furnizata de catre Microsoft. Capacitatea gratuita in cloud storage, caci asa se numeste aceasta tehnologie de stocare online a fisierelor, este de 7GB, iar datele pot fi accesate, descarcate sau incarcate in contul gratuit SkyDrive de pe orice calculator cu sistem de operare Windows si Mac OS X sau dispozitive Windows Phone, iOS sau Android. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon bazat pe sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei gratuite SkyDrive, ce poate fi descarcata si instalata in telefonul sau tableta personala prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download SkyDrive pentru Android via Google Play.

SkyDrive pentru Android reprezinta o aplicatie gratuita prin intermediul careia avem acces la serviciile de cloud storage furnizate de catre Microsoft. SkyDrive iti ofera posibilitatea de a sincroniza cu multa usurinta si rapiditate fisierele dorite cu serverele SkyDrive, cu ajutorul conexiunii la Internet si a unui cont gratuit Microsoft. Astfel, vei putea accesa, descarca si urca fisierele dorite pe SkyDrive.com, oriunde te-ai afla, singura conditie fiind o conexiune la Internet cat mai rapida (Wi-Fi). De asemenea, utilizarea unui cont SkyDrive nu este limitata la doar un singur tip de dispozitiv, acest lucru permitand sa urci, de exemplu, cateva poze direct de pe smartphone-ul tau pe serverele de cloud storage SkyDrive, urmand ca apoi sa le accesezi si descarci pe calculatorul personal. Totodata, SkyDrive este foarte usor de gestionat, indiferent de dispozitivul utilizat, interfata aplicatiei SkyDrive fiind intuitiva si prietenoasa. Capacitatea de cloud storage oferita gratuit de catre Microsoft este de 7GB, insa cei ce doresc sa-si mareasca acesta capacitate, au ocazia sa o faca cu doar cativa dolari anual.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam serviciile gratuite de cloud storage SkyDrive prin intermediul telefonului sau tabletei personale, ce are instalat un sistem de operare Android. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!
Nota: Citeste si tutorialul de instalare si de utilizare a serviciilor gratuite de cloud storage SkyDrive pentru calculatoarele cu sistem de operare Windows, accesand acest link: Utilizare servicii de stocare online gratis cu SkyDrive

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita SkyDrive, descarcata si instalata in dispozitivul tau Android prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Sign in:

SkyDrive pentru Android

Pasul 2. Introdu datele contului tau gratuit Microsoft in campurile aferente, apoi logheaza-te prin apasarea butonului Sign in:

Atentie: In cazul in care nu ai creat pana acum un cont Microsoft, o poti face gratuit prin apasarea link-ului Sign up, evidentiat in imaginea de mai jos:.

SkyDrive pentru Android

Pasul 3. Aceasta este interfata aplicatiei gratuite SkyDrive pentru Android. In partea inferioara se regasesc butoanele functiilor principale SkyDrive: butonul 1 - schimba modul de vizualizare al fisierelor si directoarelor stocate in cloud; butonul 2 - functia de upload/incarcare a fisierelor dorite pe serverele online SkyDrive; butonul 3 - functia ce creaza noi directoare; butonul 4 - functia de reimprospatare (refresh) a documentelor stocate: 

SkyDrive pentru Android

Pasul 4. Selecteaza un fisier stocat in cloud-ul SkyDrive prin bifarea casutei aferente, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. In partea inferioara vor aparea alte functii, la fel de importante ca precedentele: butonul 1 - functia de stergere a fisierului/fisierelor selectate; butonul 2 - functia Share, prin intermediul careia poti genera si distribui un link de download al fisierului catre alte medii online; butonul 3 - functia de descarcare a fisierului/fisierelor selectate in memoria dispozitivului Android; butonul 4 - functia de redistribuire prin Bluetooth, GMail sau SkyDrive. Noi vom continua prin apasarea butonului 3, in vederea descarcarii fisierului stocat pe serverele SkyDrive in memoria telefonului sau tabletei cu sistem de operare Android:

SkyDrive pentru Android

Pasul 5. In acest moment, procesul de descarcare al fisierului in cadrul terminalului tau Android s-a incheiat cu succes. Apasa butonul de finalizare al procesului de descarcare, aflat in coltul din stanga-sus al ecranului telefonului sau tabletei Android, pentru a reveni la interfata principala SkyDrive:

Nota: Toate fisierele vor fi descarcate si salvate in directorul SkyDrive, aflat pe cardul SD al telefonului sau tabletei tale.

SkyDrive pentru Android

Pasul 6. Urmeaza un exemplu de incarcare al unui fisier din cadrul telefonului tau Android pe serverele de cloud storage SkyDrive. Apasa butonul functiei Upload, evidentiat in imaginea de mai jos: 

SkyDrive pentru Android

Pasul 7. Selecteaza, in functie de preferinte si nevoi, fisierul din cadrul telefonului sau tabletei tale Android pe care doresti sa-l stochezi online cu ajutorul serviciilor de cloud storage SkyDrive, apoi actioneaza butonul Upload:

SkyDrive pentru Android

Pasul 8. Procesul de incarcare al fisierului in SkyDrive va porni automat, generand informatii cu privire la statusul acestuia in bara cu notificari a sistemului de operare Android:

SkyDrive pentru Android

Pasul 9. In acest moment, fotografia incarcata in cloud storage-ul SkyDrive este acum valabila spre accesare, descarcare sau redistribuire, cu multa lejeritate si rapiditate:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

SkyDrive pentru Android

Aceasta a fost prezentarea pasilor de baza ai utilizarii serviciilor gratuite de cloud storage SkyDrive prin intermediul telefonului sau tabletei personale, ce are instalat un sistem de operare Android. Acum vei avea la dispozitie fisierele uzuale oriunde te-ai afla, prin intermediul terminalului Android, a serviciilor SkyDrive si a conexiunii la Internet.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si SkyDrive 1.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei SkyDrive, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: