Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Utilizare Yahoo! Messenger pentru Android
Utilizare Yahoo! Messenger pentru Android 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Acest tutorial are menirea de a ilustra fiecare pas necesar utilizarii serviciilor de mesagerie instant prin intermediul aplicatiei gratuite Yahoo! Messenger pentru Android. Aplicatia Yahoo! Messenger pentru Android este aplicatia oficiala lansata de catre cei de la Yahoo! cu ajutorul careia putem accesa serviciile gratuite de mesagerie instant direct de pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android, oriunde ne-am afla, singurele conditii fiind crearea unui cont gratuit Yahoo! si conexiunea la Internet. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei Yahoo! Messenger ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Yahoo! Messenger pentru Android via Google Play.

Yahoo! Messenger reprezinta unul dintre cele mai cunoscute programe gratuite de instant messaging, avand foarte multi utilizatori in toata lumea. Asa cum era de asteptat, Yahoo! Messenger s-a extins rapid pe toate platformele software, Android nefacand exceptie. Yahoo! Messenger pentru Android se remarca prin simplitatea si rapiditatea in utilizare, functionalitatea ridicata, multitudinea de optiuni, cat si prin suportul pentru chat-ul cunoscutei retele de socializare Facebook si fuzionarea contactelor intre Messenger si Facebook Chat.

Concret, acest articol ne va invata cum sa utilizam serviciile gratuite de mesagerie instant prin intermediul aplicatiei gratuite Yahoo! Messenger, direct de pe terminalul propriu Android. Nu este necesar decat sa citesti cu mare atentie pasii urmatori:

Nota: Citeste si tutorialul de descarcare si instalare a aplicatiei gratuite Yahoo! Messneger in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android: Yahoo Messenger pentru Android - descarcare si instalare.
Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia Yahoo! Messenger, descarcata si instalata in dispozitivul tau Android prin intermediul platformei Google Play si introdu ID-ul tau Yahoo! si parola acestuia in cadrul campurilor aferente, dupa care logheaza-te prin apasarea butonului Sign In:

Atentie: In cazul in care nu ai creat inca un cont Yahoo!, actioneaza butonul Sign Up si completeaza formularul de inscriere.

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 2. Citeste termenii licentei de utilizare a aplicatiei gratuite Yahoo! Messenger prin simpla apasare a link-urilor Yahoo! Mobile Messenger Terms si Yahoo! Mobile Privacy Policy, apoi actioneaza butonul Accept pentru a accepta si continua:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 3. Avanseaza printr-un tap pe butonul Continue pentru a sincroniza contactele Yahoo! cu agenda de contacte a terminalul tau Android:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 4. In acest moment esti logat la serviciile de mesagerie instant furnizate de catre Yahoo!, iar aceasta este interfata principala a aplicatiei gratuite Yahoo! Messenger pentru Android. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, am incercuit trei butoane/functii foarte importante, ce merita mentionate: in coltul din dreapta-sus al ecranului telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android se afla butonul Conversations, ce odata apasat iti va afisa lista cu mesaje primite in mediul offline si/sau convorbirile in desfasurare, Search Contacts este functia cu care putem cauta rapid si eficient persoana pe care dorim s-o contactam, iar Link to Facebook ofera posibilitatea de a conecta contul tau Yahoo! cu contul Facebook in vederea fuzionarii listelor cu prieteni, facand astfel comunicarea mai simpla si mai rapida. Noi vom continua catre urmatorul pas prin apasarea campului Available, pentru a modifica statusul nostru:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 5. Din cadrul acestei pagini poti introduce orice status doresti, alaturi de locatia ta, cat si un URL (adresa unui site, link de descarcare al unui fisier etc.). Finalizeaza modificarile statusului si aplica-l printr-un tap pe butonul Done:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 6. De asemenea, Yahoo! Messenger pentru Android beneficiaza si de un meniu principal, ce poate fi accesat prin apasarea butonului Menu al telefonului sau tabletei tale cu sistem de operare Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back). Acesta contine functii si sub-meniuri foarte importante si utile: Add Contact - functia de adaugare a unui nou contact in lista ta Yahoo!; Conversations - afiseaza lista cu mesaje primite in mediul offline si/sau convorbirile in desfasurare, la fel ca butonul mentionat la pasul al-4-lea; Mail - te redirectioneaza catre adresa de mail; Options - sub-meniul cu optiunile generale ale aplicatiei gratuite Yahoo! Messenger:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 7. Continua prin contactarea unui utilizator din lista ta Yahoo! cu un tap pe numele sau avatarul acestuia:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 8. Aceasta reprezina pagina cu ajutorul careia vom crea conversatiile. In partea inferioara a ecranului terminalului tau Android se afla sase butoane ce ofera o experienta cat mai completa asupra mesagerie instant Yahoo!: butonul 1 - functia de modificare a fontului dorit prin bolduire, inclinare, subliniere, schimbarea culorilor sau marirea/micsorarea acestuia; butonul 2 - meniul cu smiley-uri; butonul 3 - functia de creare si trimitere a atasamentelor (diferite fisiere); butonul 4 - functia de capturare in timp real a unei fotografii sau filmulet si expedierea imediata catre celalalt interlocutor;  butonul 5 - functia de trimitere a unui BUZZ!!!; butonul 6 - functia de trimitere a unui SMS:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 9. Urmeaza un exemplu de creare si expediere a unui mesaj. Acest procedeu este foarte asemanator cu cel al crearii si trimiterii unui SMS. Seteaza fontul in functie de preferinte si nevoi, introdu textul cu ajutorul tastaturii terminalului tau Android si apasa butonul Send pentru a trimite mesajul:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 10. In imaginea de mai jos este prezentat un exemplu de convorbire. In coltul din dreapta-sus se afla butonul Profile ce ne ofera detaliile profilului interlocutorului nostru, cat si posibilitatea de a sterge contactul din lista noastra de prieteni Yahoo!. Vom continua prin apasarea butonului Back, aflat in coltul din stanga-sus al ecranului telefonului sau tabletei Android:

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Pasul 11. La finalizarea utilizarii serviciilor de mesagerie instant prin intermediul aplicatiei Yahoo! Messenger pentru Android este recomandata delogarea contului nostru Yahoo! din cadrul aplicatiei. Actioneaza un tap pe avatarul tau si apasa butonul Sign out of Messenger pentru a te deloga:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Utilizare Yahoo Messenger pentru Android

Aceasta a fost prezentarea utilizarii serviciilor gratuite de mesagerie instant prin intermediul aplicatiei gratuite Yahoo! Messenger, direct de pe terminalul propriu Android. Acum poti pastra legatura cu alti utilizatori Yahoo! Messenger direct de pe telefonul sau tableta ta conectata la Internet. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Yahoo! Messenger 1.8.3. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Yahoo! Messenger, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: