Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield Android
Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Acest tutorial are rolul de a prezenta fiecare pas necesar utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite Hotspot Shield pentru Android, in vederea securizarii conexiunii si implicit a sesiunii de navigare pe Internet. Aplicatia gratuita Hotspot Shield te ajuta sa navighezi sub protectia anonimatului pe Internet, direct de pe telefonul sau tableta ta Android, fiind utila mai ales atunci cand folosesti o conexiune la Internet nesigura, cum ar fi, de exemplu, retelele wireless publice. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon bazat pe sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich 4.0 si ultima versiune gratuita a aplicatiei Hotspot Shield, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Hotspot Shield VPN pentru Android via Google Play.

Hotspot Shield VPN pentru Android reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii ce ofera securitate, intimitate si acces la anumite site-uri blocate in zona ta prin intermediul unui VPN (Virtual Private Network sau Retea Privata Virtuala) ce filtreaza conexiunea terminalului tau cu site-urile pe care navighezi pe Internet si te protejeaza prin mascarea adresei IP reale. Cu ajutorul aplicatiei Hotspot Shield poti naviga linistit pe internet, sub protectia anonimatului. Un alt punct forte al aplicatiei gratuite Hotspot Shield VPN il reprezinta criptarea traficului dintre tine si site-urile accesate, prin intermediul unui protocol HTTPS. Acest lucru inseamna ca, indiferent de conexiunea la Internet folosita, privata sau publica, schimbul de informatii personale, cum ar fi identitatea sau datele credit cardului utilizat pentru a face achizitii online, exercitat intre terminalul tau si site-urile in cauza vor fi securizate si criptate astfel incat sa nu poata fi sustrase de catre o a treia parte, in mod fraudulos. De asemenea, cu Hotspot Shield retelele publice Wi-Fi de la cafenele, mall-uri si asa mai departe devin sigure, putand fi utilizate fara emotii. Totodata, Hotspot Shield este foarte simplu de instalat si configurat, acesta putand fi activat si dezactivat oricand, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Pe langa protectia identitatii si securitatea datelor, aplicatia gratuita Hotspot Shield VPN pune la dispozitie si o functie de compresie a traficului, numita Your bandwidth savings, cu ajutorul careia poti naviga pe Internet cu un consum minim de date descarcate, in functie de profilul ales (High, Medium, Low, Off). Aceasta functie este, de regula, utila celor ce folosesc conexiuni 3G pentru a se conecta la Internet, salvandu-i astfel de un consum mare de date ce duc la costuri ridicate. 

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam VPN-ul gratuit Hotspot Shield direct pe telefonul sau tableta cu sistem de operare Android, in vederea securizarii conexiunii si implicit a sesiunii de navigare pe Internet. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Nota: Pentru a afla mai multe detalii despre retelele private virtuale (VPN) si modul in care acestea functioneaza, acceseaza acest link: Wikipedia - Retelele Private Virtuale si particularitatile acestora.
Nota: Citeste si tutorialul de descarcare, instalare, configurare si utilizare a programului gratuit Hotspot Shield pentru Windows, urmand acest link: Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield.

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Hotspot Shield VPN proaspat descarcata si instalata in terminalul tau Android prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Start protection pentru a porni VPN-ul, alaturi de functiile de securizare ale acestuia:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 2. Sistemul de operare Android al telefonului sau tabletei tale iti va cere acceptul de a incredinta accesul necesar aplicatiei gratuite Hotspot Shield VPN in vederea utilizarii traficului si retelei la care esti conectat, alaturi de crearea unei conexiuni VPN. Aplicatia Hotspot Shield VPN este de incredere, asadar vei bifa optiunea I trust this application, urmand actionarea butonului Ok:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 3. Dupa cateva momente necesare crearii cu succes a retelei VPN-ului, acesta este functional, iar accesul la Internet din acest moment este complet securizat. Tap pe butonul Continua si acceseaza bara de notificari a sistemului de operare, evidentiata in imaginea de mai jos:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 4. Hotspot Shield va insera informatii cu privire la starea VPN-ului in cadrul barei de notificari. Tap pe notificarea VPN is activated by Hotspot ... pentru a continua:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 5. In aceasta pagina, Hotspot Shield VPN iti ofera informatii cu privire la denumirea sesiunii si IP-ul utilizat, durata sesiunii, precum si pachetele de date trimise si primite din Internet. In partea inferioara se regasesc doua butoane foarte importante: Disconnect - deconecteaza conexiunea VPN; Configure - te redirectioneaza catre interfata principala a aplicatiei Hotspot Shield, de unde poti configura aplicatia. Vom avansa prin apasarea butonului Configure: 

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 6. Urmeaza prezentarea functiei ce diminueaza traficul facut pe Internet, in functie de profilul ales, numita Your bandwidth sevings. Actioneaz-o cu un simplu tap:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 7. In partea centrala a imaginii se regasesc informatii privind traficul total salvat si traficul salvat in sesiunea actuala. Pentru a alege alt profil de compresie si salvare a traficului, apasa butonul imediat urmator, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos: 

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 8. Ai posibilitatea de a alege dintre patru profiluri: High - cea mai puternica forma de compresie a traficului; Medium - compresie medie a traficului, acesta fiind si profilul predefinit; Low - compresie mica a datelor; Off - functia de compresie a traficului de date in Internet este oprita. Continua prin apasarea de doua ori a butonului Back al telefonului sau tabletei tale Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu si Home), pentru a te intoarce la interfata principala Hotspot Shield:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 9. La finalul sesiunii de navigare anonima si sigura pe Internet direct de pe terminalul tau Android, va trebui sa opresti conexiunea de protectie VPN gratuita. Actioneaza butonul Stop protection, apoi apasa butonul Menu al dispozitivului tau Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) si inchide complet aplicatia cu un simplu tap pe butonul Quit:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Pasul 10. Finalizeaza inchiderea aplicatiei Hotspot Shield VPN pentru Android, apasand butonul Yes:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield pentru Android

Aceasta a fost prezentarea utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite Hotspot Shield VPN pentru Android, in vederea securizarii conexiunii si implicit a sesiunii de navigare pe Internet prin intermediul unui VPN. Acum poti naviga linistit pe Internet de pe orice dispozitiv Android, folosind orice fel de conexiune la Internet, oriunde.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Hotspot Shield VPN 0.5.20. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Hotspot Shield VPN, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: