Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Utilizare CloudMagic pentru Android
Utilizare CloudMagic pentru Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Utilizare CloudMagic pentru Android

Acest tutorial ilustreaza fiecare pas al utilizarii aplicatiei gratuite CloudMagic, destinata terminalelor bazate pe sistemele de operare Android. CloudMagic prezinta o reala utilitate pentru cei ce doresc sa-si acceseze simultan conturile de Facebook, Google Drive, Gmail, Dropbox, Box, Twitter, Yahoo Mail, Evernote etc in vederea cautarii si obtinerii informatiilor dorite intr-un timp cat mai scurt. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei gratuite CloudMagic, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download CloudMagic via Google Play.

CloudMagic reprezinta un utilitar gratuit ce vine in ajutorul utilizatorilor de Facebook, Gmail, Google Drive, Dropbox, Box, Evernote, Yahoo Mail, Office 365, Twitter, Exchange, iCloud Email, Mail.com, AOL, GMX si Google Talk, oferind posibilitatea de accesare simultana a acestora in vederea cautarii si identificarii foarte rapide a informatiilor dorite. De exemplu, aplicatia gratuita CloudMagic iti pune la dispozitie posibilitatea de a accesa din acelasi loc, in acelasi timp, contul tau de Facebook, alaturi de contul de cloud storage Dropbox, plus Yahoo Mail, astfel avand acces rapid la toate mesajele, email-urile si fisierele stocate in cadrul acestor conturi fara a fi necesara deschiderea mai multor aplicatii. Functia de cautare (search) a aplicatiei CloudMagic este rapida si eficienta, aceasta avand si suport vocal. De asemenea, interfata CloudMagic adopta un stil simplist, fiind in acelasi timp foarte intuitiva, moderna si placuta, oferind o accesibilitate sporita tuturor tipurilor de utilizatori.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa folosim serviciile aplicatiei gratuite CloudMagic pentru a putea accesa rapid si fara efort informatiile dorite de pe conturile noastre Facebook, Gmail, Google Drive, Dropbox, Box, Evernote, Yahoo Mail, Office 365, Twitter, Exchange, iCloud Email, Mail.com, AOL, GMX si Google Talk. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!

Pasul 1. Acceseaza aplicatia CloudMagic, descarcata si instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play si apasa butonul Don't have an account? Sign up pentru a crea un cont gratuit CloudMagic in baza caruia vei putea folosi serviciile CloudMagic:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 2. Introdu in campurile aferente adresa ta de email si parola acesteia, apoi actioneaza butonul Sign up:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 3. In acest moment, contul tau gratuit CloudMagic a fost creat cu succes, iar interfata aplicatiei a aparut pe ecranul telefonului sau tabletei tale. Urmeaza asocierea conturilor personale cu serviciile CloudMagic. Pentru exemplu, vom avansa prin apasarea butonului Dropbox in vederea asocierii unui cont de cloud storage Dropbox cu aplicatia CloudMagic:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 4. Introdu datele necesare in campurile aferente si apasa butonul Sign in pentru a te loga:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 5. Actioneaza butonul Allow pentru a autoriza accesul aplicatiei CloudMagic asupra contului Dropbox:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 6. In acest moment, contul Dropbox a fost asociat cu succes aplicatiei CloudMagic. Pentru a adauga un nou cont, apasa link-ul Add other accounts like Google, Facebook, Twitter, Evernote etc.:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 7. Practic, la fiecare adaugare a unui nou cont in cadrul CloudMagic vom repeta pasii 3, 4 si 5. Pentru exemplu, vom apasa butonul Gmail, Google Apps, Google Drive:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 8. Introdu datele aferente adresei de email Gmail sau ale contului de cloud storage Google Drive in campurile aferente si apasa butonul Sign in pentru a te loga:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 9. Actioneaza butonul Grant access pentru a autoriza accesul aplicatiei CloudMagic asupra contului Gmail si ale aplicatiilor Google:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 10. Conturile Dropbox si Gmail au fost adaugate cu succes in cadrul contului gratuit CloudMagic. De asemenea, poti adauga si alte conturi, in functie de preferinte si nevoi. Noi vom continua catre urmatorul pas printr-un tap pe butonul I'm done, let me search.: 

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 11. Aplicatia gratuita CloudMagic pentru Android va afisa lista cu email-urile aferente adresei Gmail, alaturi de toate fisierele stocate in contul Dropbox, insa mai intai te va instiinta cu privire la functionalitatea butoanelor valabile: butonul 1 - functia de cautare in scris sau vocala; butonul 2 - functia de filtrare a rezultatelor cautarii, in functie de preferinte si nevoi; butonul 3 - functia de adaugare a altor conturi, cat si meniul cu setarile generale ale aplicatiei CloudMagic. Continua prin apasarea campului Search, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 12. Pentru a folosi cu succes functia de cautare a aplicatiei CloudMagic pentru Android va trebui sa introduci cuvinte cat mai apropiate de informatiile pe care le cauti. In cazul de fata, vom introduce cuvantul jpg pentru a cauta toate fisierele cu extensia .jpg stocate in cloud-ul Dropbox. CloudMagic va actualiza lista in timp real cu rezultatele cautarii tale. Alege cu un tap fisierul dorit pentru a-l deschide:

Nota: In cazul accesarii mesajelor sau email-urilor, accesarea consta in deschiderea acestora spre vizualizare si citire.

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 13. Fisierul ales poate fi descarcat din cloud in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android foarte simplu si rapid, fiind necesara o simpla apasare a link-ului evidentiat in imaginea de mai jos:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 14. Fisierul selectat se va descarca automat si va fi salvat in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android:

Utilizare CloudMagic pentru Android

Pasul 15. La finalul procesului de descarcare prin intermediul CloudMagic, fisierul va fi executat:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Utilizare CloudMagic pentru Android

Aceasta a fost prezentarea, pe scurt, a utilizarii serviciilor aplicatiei gratuite CloudMagic in vederea accesarii simultane, rapide si fara efort a informatiilor dorite de pe conturile Facebook, Gmail, Google Drive, Dropbox, Box, Evernote, Yahoo Mail, Office 365, Twitter, Exchange, iCloud Email, Mail.com, AOL, GMX si Google Talk. Acum, cu ajutorul aplicatiei CloudMagic, poti cauta informatiile dorite de pe toate conturile tale rapid si eficient, dintr-un singur loc.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si CloudMagic 2.1.3. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei CloudMagic, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: