Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Accesarea contului Bitcasa de pe Android
Accesarea contului Bitcasa de pe Android 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Acest tutorial are menirea de a ilustra pas cu pas utilizarea aplicatiei gratuite Bitcasa pentru terminalele cu sisteme de operare Android, in vederea utilizarii serviciilor gratuite de cloud storage Bitcasa. Serviciile Bitcasa sunt gratuite si utile oricarui tip de utilizatori. Prin intermediul acestora si a unui cont propriu Bitcasa poti salva in mediu online fisierele dorite cu un minim de efort, astfel avand acces la acestea oriunde te-ai afla, fiind necesara doar conexiunea la Internet. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich 4.0 si ultima versiune a aplicatiei gratuite Bitcasa, ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Bitcasa pentru Android via Google Play.

Bitcasa reprezinta un client gratuit prin intermediul caruia utilizatorii calculatoarelor sau dispozitivelor ce ruleaza sistemele de operare Windows, OS X, Linux, iOS sau Android au acces la serviciile de cloud storage Bitcasa. Serviciile de cloud storage permit utilizatorilor sa-si salveze in baza unui cont fisierele dorite pe serverele Bitcasa, astfel incat acestea sa poate fi accesate oricand, de oriunde, foarte rapid si usor, nefiind necesara decat o conexiune la Internet si un terminal compatibil. Gratuit, Bitcasa ofera o capacitate de stocare online de 10GB, spatiu in care pot fi stocate documente personale, fisiere de back-up sau orice alte fisiere pe care trebuie sa le ai oriunde cu tine. Poti urca si descarca fisiere de pe orice terminal Windows, OS X, Linux, iOS sau Android, iar interfata clientului Bitcasa este prietenoasa si foarte simplu de folosit. De asemenea, serviciile si programul gratuit Bitcasa ofera un grad de securitate sporit, optiunea de a imparti fisierele stocate in cloud cu alte persoane si, nu in ultimul rand, posibilitatea de a sincroniza in mod automat date din calculatorul tau prin intermediul procesului de "mirroring", astfel incat acestea sa poata fi accesate si de pe alte calculatoare cu ajutorul Bitcasa. Aplicatia gratuita Bitcasa pentru Android mentine aceeasi interfata prietenoasa si placuta, alaturi de posibilitatea de a te conecta la serviciile de cloud storage prin intermediul retelelor de socializare Facebook si Twitter. Totodata, Bitcasa pentru Android are integrat un vizualizator foto propriu, precum si playere audio si video dedicate rularii rapide a fisierelor media din cloud, toate acestea alaturi de optiunea de a conecta si sincroniza camera foto si video a terminalului cu serviciile Bitcasa in vederea salvarii in cloud a tuturor fotografiilor si filmarilor pe care le ai deja salvate sau pe care le vei face in viitor. 

Concret, acest tutorial ne invata cum sa folosim aplicatia gratuita Bitcasa dedicata sistemelor de operare Android in vederea utilizarii fisierelor stocate in mediu online si accesarii complete a serviciilor de cloud storage direct de pe telefonul sau tableta personala. Citeste cu mare atentie pasii urmatori:

Nota: Citeste si tutorialul de descarcare si instalare al programului gratuit Bitcasa pentru Windows, alaturi de pasii crearii unui cont Bitcasa universal, urmand acest link: 10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Bitcasa, descarcata si instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play, introdu in campurile aferente datele contului tau Bitcasa, apoi actioneaza butonul Log in pentru a te loga:

Nota: In cazul in care nu ai inca un cont gratuit Bitcasa, apasa link-ul Sign up Here! si completeaza formularul de inscriere.

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 2. La prima accesare a clientului Bitcasa pentru Android, acesta iti va oferi informatii cu privire la butoanele interfetei principale si la functiile acestora: Recent - te redirectioneaza catre cel mai recent fisier accesat; Music - acceseaza player-ul audio cu ajutorul caruia poti asculta melodiile si albumele salvate in mediu online; Photos - deschide vizualizatorul dedicat imaginilor din cloud; Documents - ofera acces catre documentele salvate in cloud-ul Bitcasa; Videos - acceseaza player-ul video cu ajutorul caruia poti viziona filmuletele salvate in mediu online; Folders - deschide directoarele create in cloud; Favorites - ofera lista cu fisierele favorizate ce pot fi accesate si in mediu offline. Continua catre urmatorul pas prin apasarea butonului Next:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 3. Aplicatia gratuita Bitcasa pentru Android iti ofera oportunitatea de a conecta si sincroniza camera foto/video a terminalului tau Android cu serviciile de cloud storage Bitcasa, astfel incat pozele si filmuletele stocate in telefonul sau tableta ta, alaturi de cele pe care le vei crea de acum incolo, vor fi salvate si in cadrul contului Bitcasa pentru a putea fi accesate prin intermediul Internetului de oriunde, oricand. In functie de preferinte si nevoi poti activa acest serviciu cu un tap pe butonul Connect! sau il poti ignora prin actionarea butonului Skip This. De asemenea, pentru a porni copierea tuturor fotografiilor si filmuletelor din telefonul sau tableta ta Android catre cloud-ul Bitcasa va trebui sa bifezi optiunea Upload existing pictures and videos. In exemplul dat vom sari peste acest serviciu (Skip This):

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 4. In urmatoarea etapa, clientul Bitcasa iti va explica functia Favorites prin care fisierele vor fi descarcate din cloud si salvate in terminalul tau Android pentru a putea fi accesate in mediu offline, fara conexiune la Internet. De asemenea, cu un tap lung pe orice fotografie, document sau filmulet ai posibilitatea, prin intermediul functiei Send This, de a trimite fisierul selectat catre alte medii online, cum ar fi Facebook, Twitter, Email etc. Avanseaza catre urmatorul pas printr-un simplu tap pe butonul Get Started!:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 5. Aceasta este interfata principala a clientului gratuit Bitcasa pentru Android. In coltul din dreapta-sus al telefonului sau tabletei tale se regaseste functia de cautare (search) ce te va ajuta sa gasesti rapid si eficient orice fisier salvat in cloud. De asemenea, apasarea butonului Menu al terminalului tau Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) va deschide in partea inferioara a ecranului meniul cu setari generale ale aplicatiei si cu functia de delogare de la serviciile de cloud storage Bitcasa:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 6. Vom continua cu un exemplu de vizualizare a unei fotografii stocate in mediul online Bitcasa. Avanseaza cu un tap pe butonul Photos:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 7. Bitcasa va depista fotografiile valabile. Selecteaza, la alegere, o fotografie pentru a o putea vizualiza cu ajutorul vizualizatorului foto integrat:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 8. De aici putem favoriza fotografia prin apasarea stelutei evidentiate si in imaginea de mai jos, fapt ce conduce la descarcarea acesteia in terminalul Android utilizat pentru a putea fi accesata ulterior in mediu offline sau putem utiliza functia de impartire (share) a fotografiei cu alte medii online. Reintoarce-te la interfata principala Bitcasa apasand succesiv butonul Back al telefonului sau tabletei tale (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Menu si Home):

Nota: Accesarea playerelor audio si video integrate in cadrul aplicatiei Bitcasa se bazeaza pe acelasi principiu, iar utilizarea acestora este similara cu cea a player-ul media standard integrat in sistemele de operare Android.

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 9. Din cadrul interfetei principale a aplicatiei Bitcasa, actioneaza butonul Documents:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 10. Aici se regasesc documentele stocate in cloud-ul Bitcasa. Cu un simplu tap pe acestea le vei deschide spre citire. In dreapta fiecarui document se regaseste steluta aferenta favorizarii, iar apasarea acesteia va asigura posibilitatea de citire a documentului in mediu offline. Revino la interfata principala:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 11. Ultima sectiune pe care o vom prezenta este Favorites:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Pasul 12. Aici se regaseste lista cu fisiere favorizate ce pot fi accesate si utilizate cu un tap, nefiind nevoie de conexiune la Internet:

Accesarea contului Bitcasa de pe Android

Aceasta a fost prezentarea pe scurt a folosirii aplicatiei gratuite Bitcasa, dedicata sistemelor de operare Android, in vederea utilizarii fisierelor stocate in mediu online si accesarii complete a serviciilor de cloud storage direct de pe telefonul sau tableta personala. Acum ai acces rapid si practic la toate fisierele personale si importante oriunde te-ai afla prin intermediul serviciilor de cloud storage Bitcasa si a clientului gratuit dedicat sistemelor de operare Android.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Bitcasa 10.0.38. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Bitcasa, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: