Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Mozilla Firefox pentru Android
Mozilla Firefox pentru Android 4.5 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Mozilla Firefox pentru Android

Acest tutorial are rolul de a prezenta pasii utilizarii cunoscutului browser Mozilla Firefox pentru terminalele bazate pe sistemele de operare Android. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android IceCream Sandwich 4.0 si ultima versiune a aplicatiei gratuite Mozilla Firefox pentru Android ce poate fi descarcata si instalata prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Mozilla Firefox pentru Android via Google Play.

Mozilla Firefox reprezinta unul dintre cele mai folosite browsere din intreaga lume, fiind destinat tuturor tipurilor de utilizatori, de la incepatori pana la experimentati. Firefox promite internautilor cea mai rapida, completa, comoda, sigura si placuta modalitate de a naviga pe Internet. Browser-ul gratuit Firefox exista de ceva vreme si pe platforma Android, de la versiune la versiunea devenind o aplicatie din ce in ce mai rapida, completa si sigura. Interfata utilizata de catre Mozilla Firefox pentru Android este moderna si usor de utilizat, navigarea pe Internet fiind foarte simpla pentru orice tip de utilizator. Totodata, Firefox pentru Android suporta sincronizarea cu alte dispozitive ce utilizeaza Firefox, pentru a accesa bookmark-urile, istoricul si tab-urile de acces salvate pe alt dispozitiv.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam ultima versiune valabila a browser-ului gratuit Firefox pentru Android, in vederea navigarii eficiente si rapide pe Internet, direct de pe telefonul sau tableta Android personala. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza browser-ul gratuit Firefox, descarcat si instalat in terminalul tau Android prin intermediul platformei Google Play. Vei observa aparitia interfetei principale a aplicatiei Firefox din care, cu un tap pe butonul Menu al telefonului sau tabletei tale (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back), poti deschide meniul principal al aplicatiei. Acesta contine functii si sub-meniuri importante, precum: Refresh - reimprospatarea paginii, Bookmarks - introducere semn de carte, Share - trimiterea adresei catre alt mediu online, Find in Page - gasire in pagina; Request Desktop Site - comutare pe modul desktop a site-ului; Tools - meniul cu ustensile importante precum Save as PDF, Downloads si Add-ons; Settings - meniul cu setari generale ale aplicatiei; Quit - inchiderea browser-ului Firefox. Noi vom continua catre pasul urmator cu un tap pe campul Enter Search or Address:

Nota: Citeste si tutorialul de descarcare si instalare al browser-ului Mozilla Firefox dedicat calculatoarelor, urmand acest link: Descarcare si instalare Mozilla Firefox pentru Windows.

Mozilla Firefox pentru Android

Pasul 2. Introdu, pentru exemplu, adresa unui site in campul aferent si apasa butonul Go, evidentiat si in imaginea de mai jos:

Mozilla Firefox pentru Android

Pasul 3. In cateva secunde browser-ul gratuit Firefox va trebui sa afiseze site-ul complet. Pagina de Internet poate fi manipulata cu usurinta (zoom in/zoom out, miscare in toate directiile) ca in cazul oricarui alt browser. In coltul din dreapta-sus al ecranului terminalului tau Android se regaseste butonul de acces al tab-urilor. Tap pe acesta pentru a continua:

Mozilla Firefox pentru Android

Pasul 4. Din cadrul acestei sectiuni, Firefox pentru Android iti ofera posibilitatea de a naviga pe un alt site, fara a-l inchide pe cel deschis anterior, toate acestea fiind posibile prin intermediul tab-urilor, la fel ca in cazul versiunii pentru calculatoare. De asemenea, tot de aici poti inchide tab-urile deschide anterior pe care nu le mai utilizezi. Apasa butonul + pentru a adauga un nou tab:

Mozilla Firefox pentru Android

Pasul 5. La fel ca la pasul al-2-lea, va trebui sa introduci adresa site-ului pe care doresti sa-l vizitezi, apoi sa actionezi butonul Go:

Mozilla Firefox pentru Android

Pasul 6. Site-ul dorit va fi accesat de catre aplicatia Mozilla Firefox pentru Android. Avanseaza la fel ca in cazul pasului a-3-lea, cu un tap pe butonul de acces al tab-urilor Firefox:

Mozilla Firefox pentru Android

Pasul 7. Vei observa faptul ca in acest moment ai doua tab-uri active in cadrul browser-ului Mozilla Firefox, ceea ce inseamna ca navighezi simultan pe doua site-uri diferite si poti trece de la un site la altul foarte simplu si rapid:

Mozilla Firefox pentru Android

Aceasta a fost prezentarea pe scurt a utilizarii ultimei versiuni valabile a browser-ului gratuit Firefox pentru Android, in vederea navigarii eficiente si rapide pe Internet, direct de pe telefonul sau tableta Android personala.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Mozilla Firefox Beta 19. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Mozilla Firefox, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: