Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Salveaza harta pentru GPS offline in Google Maps
Salveaza harta pentru GPS offline in Google Maps 3.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Salvarea hartilor pentru navigatie GPS offline este mult mai simpla in noua versiune de Google Maps (versiunea 8.1.1) si se poate face rapid si gratuit.

Salvand hartile locurilor pe care urmeaza sa la vizitezi iti permite sa navighezi folosind GPS-ul telefonului tau si aplicatia Google Maps fara sa fii conectat la internet.

Poti salva harti offline oriunde ai disponibila o retea wireless la care te poti conecta, de exemplu acasa, la birou dar si in aeroporturi sau hoteluri. Salvarea offline a hartilor GPS pentru Google Maps functioneaza si prin conexiunea de date a operatorului tau de telefonie mobila, astfel poti salva offline harti de navigatie GPS inainte sa parasesti tara (e mai ieftin) sau inainte sa ajungi intr-o zona fara semnal GSM sau cu semnal slab.

Atentie: Salvarea hartilor offline iti poate produce costuri suplimentare atunci cand o faci prin conexiunea de date GSM. Cantitatea de date necesara pentru a salva o harta GPS offline in Google Maps poate varia de la cativa megabiti de date pana la cateva zeci in cazul hartilor foarte complexe.

Pentru a salva harti de GPS offline in Google Maps urmeaza pasii de mai jos:

1. Deschide aplicatia Google Maps si acceseaza caseta de cautare din partea superioara a aplicatiei:

Salveaza offline harta Google Maps GPS

2. Scrie cuvintele "ok maps" si apasa butonul de cautare de pe tastatura:

Salveaza offline harta Google Maps GPS

3. Ajusteaza harta astfel incat sa cuprinda toata zona care te intereseaza. Daca zona este prea mare si nu poate fi salvata atunci salveaza o jumatate si apoi reia operatiunea cu cea de-a doua jumatate pentru a avea disponibila offine toata zona de care ai nevoie. In finala apasa butonul "Salvati" pentru a salva offline harta de navigatie GPS:

Salveaza offline harta Google Maps GPS

4. Denumeste harta pe care o salvezi intr-un mod sugestiv - vei reintalni aceste denumiri la actualizarea hartilor si la administrarea lor. In final apasa butonul "Salvati" pentru a salva offline harta de navigatie GPS in Google Maps:

Salveaza offline harta Google Maps GPS

5. Asteapta salvarea hartii pe telefonul tau:

Salveaza offline harta Google Maps GPS

Asta a fost tot, acum poti cauta traseul pe care vrei sa-l parcurgi si apoi te poti deconecta de la internet.

Nota: Pentru a cauta adrese sau pentru a obtine indicatii de orientare trebuie sa te conectezi la internet chiar si atunci cand ai salvat hartile GPS offline in Google Maps. Totusi cantitatea de date necesara cautarii unei adrese si stabilirii traseului de navigatie consuma mult mai putine date decat o harta intreaga (de obicei sub 1 Mb).

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: