Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Telefoane Mobile Navigatie GPS offline pe Android cu MapFactor
Navigatie GPS offline pe Android cu MapFactor 4.8 out of 5 based on 14 votes.
( 14 Votes )

MapFactor GPS pentru Android este un navigator GPS gratuit care functioneaza cu harti GPS salvate pe card-ul de memorie al Android-ului tau astfel incat pentru navigatia GPS nu este necesara conexiune la internet.

Navigatorul GPS MapFactor pentru Android are interfata in limba romana, are indicatii de orientare in limba romana si de asemenea are disponibila harta GPS a Romaniei in varianta gratuita.

Hartile GPS folosite de navigatorul GPS MapFactor pe Android sunt puse la dispozitie gratuit de catre comunitatea OpenStreetMap.org.

Hartile GPS OpenStreetmap.org sunt foarte exacte si sunt actualizate foarte frecvent datorita milioanelor de utilizatori care lucreaza la editarea si corectarea permanenta a acestor harti GPS. Poti contribui si tu la actualizarea hartilor GPS de pe OpenStreetMap.org, vezi cum se face aici.

Pentru a folosi navigatorul GPS MapFactor pentru Android trebuie mai intai sa-l instalezi pe tefefonul sau tableta ta cu Android - pentru asta urmeaza pasii din tutorialul Instalare navigator GPS offline MapFactor Android.

Navigatia GPS cu navigatorul GPS MapFactor pentru Android se poate face direct catre destinatia finala sau poti adauga puncte GPS intermediare pentru a construi o ruta.

Navigatia GPS direct catre o destinatie finala:

Important: Atentie, asigura-te ca ai descarcat hartile GPS care iti sunt necesare pentru navigatia GPS inainte sa pleci la drum!

Citeste si tutorialul Adauga harti GPS offline in MapFactor Android.

1. Deschide navigatorul GPS MapFactor pe telefonul sau tableta ta cu Android si din meniul principal alege optiunea Cautati:

Alege optiunea Cautati

2. Sectiunea Adresa va fi disponibila imediat; aici deschide optiunea Tara pentru a alege tara destinatiei tale:

Alege Tara destinatiei tale GPS

3. Alege tara din lista de harti disponibile in navigatorul GPS MapFactor pentru Android:

Selecteaza tara destinatiei tale GPS

4. Apoi se va deschide automat sectiunea in care poti alege localitatea:

Sectiunea de selectie a localitatii

5. Scrie cateva litere din numele localitatii unde doresti sa ajungi:

Scrie catela litere di numele localitatii si alege-o din lista

6. Apoi alege localitatea de destinatie:

Alege localitatea unde se afla destinatia ta

7. Poti selecta Centru oras pentru a naviga catre centrul localitatii:

Poti selecta Centru oras pentru a naviga catre centrul localitatii

8. Pentru a naviga la o adresa exacta cu navigatorul GPS MapFactor pentru Android incepe sa scrii cateva litere din numele strazii destinatiei, apoi alege strada din lista prezentata:

Pentru a naviga la o adresa exacta cu navigatorul GPS MapFactor pentru Android incepe sa scrii cateva litere din numele strazii destinatiei, apoi alege strada din lista prezentata

9. Selecteaza optiunea ORICE pentru a ajunge pe strada selectata anterior, sau selecteaza strada de intersectie pentru a ajunge la intersectia strazii selectate anterior cu o alta strada:

Alege intersectia de destinatie pentru a calcula ruta GPS

10. Alege optiunea Navigati pentru a incepe imediat navigarea cu navigatorul GPS MapFactor pentru Android:

Alege optiunea Navigati pentru a incepe imediat navigarea cu navigatorul GPS MapFactor pentru Android

11. Navigarea GPS va incepe imediat; pentru a vedea o imagine a zonei in care te situezi apasa butonul de previzualizare a rutei GPS din partea de jos a ecranului de navigatie GPS:

Navigarea GPS va incepe imediat

12. Pentru a vedea o imagine de ansamblu asupra rutei GPS pe care urmeaza sa o parcurgi apasa din nou butonul de previzualizare a rutei GPS din partea de jos a ecranului de navigatie GPS:

Pentru a vedea o imagine de ansamblu asupra rutei GPS pe care urmeaza sa o parcurgi apasa din nou butonul de previzualizare a rutei GPS din partea de jos a ecranului

13. In final apasa din nou butonul de previzualizare a rutei GPS din partea de jos a ecranului de navigatie GPS pentru a te intoarce la ecranul de navigatie GPS:

Apasa din nou butonul de previzualizare a rutei GPS din partea de jos a ecranului de navigatie GPS pentru a te intoarce la ecranul de navigatie

Adaugarea unui punct GPS intermediar pentru construirea unei rute GPS:

Important: Asigura-te ca ai toate hartile necesare pentru destinatiile tale inainte sa pleci la drum!

Citeste si tutorialul Adauga harti GPS offline in MapFactor Android.

14. Deschide meniul principal al navigatorului GPS MapFactor (apasa butonul de Meniu al telefonului sau tabletei tale cu Android) si acceseaza sectiunea Cautati:

Acceseaza sectiunea Cautati

15. Deschide sectiunea Oras pentru a adauga o noua localitate la ruta (sau deschide optiunea Tara daca adresa destinatiei intermediare se afla in alta tara):

Deschide sectiunea Oras pentru a adauga o noua localitate la ruta

16. Introdu cateva litere din numele localitatii si apoi alege localitatea din lista:

Alege localitatea

17. Introdu cateva litere din numele strazii si apoi alege strada din lista:

Alege strada

18. Alege ORICE pentru a ajunge pe strada respectiva sau alege o intersectie cu o alta strada:

Alege intersectia

19. Alege optiunea Alegeti ca punct intermediar pentru a introduce noua adresa in ruta ta GPS:

Alege optiunea Alegeti ca punct intermediar pentru a introduce noua adresa in ruta ta GPS

20. Navigatorul GPS MapFactor pentru Android iti va arata punctul intermediar pe harta GPS a zonei unde se afla si va calcula ruta GPS necesara pentru a aatinge aceasta noua adresa. Apasa butonul de previzualizare a rutei GPS pentru a verifica ruta GPS:

Vezi punctul intermediar si apasa butonul de previzualizare a rutei GPS pentru a verifica ruta GPS

21. Verifica ruta GPS si apoi apasa butonul de previzualizare a rutei GPS din partea de jos a ecranului de navigatie GPS pentru a trece la ecranul de navigatie:

Verifica ruta GPS

22. Pentru a verifica punctele prin care trece ruta GPS calculata apasa butonul Meniu al telefonului sau tabletei tale cu Android si deschide sectiunea Informatii ruta:

Acceseaza Informatii Ruta pentru a verifica punctele rutei GPS

23. In sectiunea Itinerariu vei gasi toate elementele care compun ruta GPS calculata pentru tine de navigatorul GPS MapFactor pentru Android:

In sectiunea Itinerariu vei gasi toate elementele care compun ruta GPS

24. Din sectiunea Setare ruta poti modifica parametrii de calcul ai rutei GPS. Poti seta limite de viteza si gradul de preferinta pentru fiecare drum in parte:

Din sectiunea Setare ruta poti modifica parametrii de calcul ai rutei GPS

25. Navigatorul GPS MapFactor pentru Android iti permite sa modifici limitele de viteza pentru care te va atentiona si de asemenea iti permite modificarea gradului de preferinta pentru fiecare tip de drum in parte; de exemplu daca doresti sa conduci pe autostrazi doar atunci cand nu ai alta optiune seteaza valoarea Preferintei foarte mica, iar navigatorul GPS MapFactor pentru Android va incerca sa le elimine pe cat posibil din rutele GPS pe care le calculeaza:

Modifica parametrii pentru fiecare tip de drum in parte

Acestea sunt detaliile esentiale necesare pentru a naviga in siguranta cu navigatorul GPS MapFactor pentru Android.

Asigura-te intotdeauna ca ai descarcat hartile necesare inainte sa pleci la drum; descarcarea hartilor GPS este gratuita si rapida, vezi cum se face in tutorialul Adauga harti GPS offline in MapFactor Android.

MapFactor este unul din cele mai bune aplicatii de navigatie pentru Android - pentru o lista cu cele mai bune 5 aplicatii citeste articolul 5 Best Android GPS Navigation Apps (in limba Engleza)

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: