Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Conectarea si transferul prin FTP cu FileZilla

FileZilla si-a creat un nume in randul solutiilor FTP bazandu-se in primul rand pe stabilitate si viteza. Si ce-i mai presus decat stabilitatea si viteza cand vorbim despre clienti si servere FTP?

FileZilla FTP Client este unul dintre cei mai rapizi, usor de folosit si stabili clienti FTP oferiti gratis. Cu un larg spectru de utilizare (compatibilitate FTP, FTPS, SFTP) si un pachet de optiuni diversificat, FileZilla FTP Client reprezinta utilitarul perfect in vederea explorarii serverelor FTP.

Pentru a transfera fisiere intre un client FTP Filezilla si un server FTP, trebuie sa urmezi acesti simpli pasi:

ATENTIE! Daca nu ai instalat inca Filezilla in calculatorul tau, citeste acest articol: http://www.ultranetworks.ro/solutii-it-gratuite/instalare-si-depanare/129-descarcarea-si-instalarea-clientului-ftp-filezilla-in-limba-romana.html

Pasul 1. Deschide clientul FTP Filezilla, introdu adresa serverului FTP pe care doresti sa-l contactezi in campul Adresa, utilizatorul pe care-l folosesti in campul Utilizator, parola acestuia in campul Parola si portul pe care serverul FTP il foloseste in campul Port, dupa care apasa butonul Conecteaza Rapid:

Conectarea si transferul prin FTP cu Filezilla

Pasul 2. Citeste certificatul serverului FTP pentru a examina integritatea acestuia, dupa care selecteaza casuta Increde-te in certificat si in sesiunile viitoare si actioneaza butonul Ok:

Conectarea si transferul prin FTP cu Filezilla

Pasul 3. Selecteaza din calculatorul tau fisierul sau directorul pe care doresti sa-l transferi pe serverul FTP, apasa click dreapta si actioneaza butonul Incarca pentru a trimite fisierul catre server:

Conectarea si transferul prin FTP cu Filezilla

Pasul 4. Fisierul a fost trimis catre server cu ajutorul clientului FTP Filezilla. In partea de jos a ferestrei clientului, se regasesc taburile care anunta stadiul transferurilor:

Conectarea si transferul prin FTP cu Filezilla

Pasul 5. Pentru a transfera fisiere de pe serverul FTP in calculatorul tau cu ajutorul clientului FTP Filezilla, selecteaza fisierul dorit, apasa click dreapta si actioneaza butonul descarca:

Conectarea si transferul prin FTP cu Filezilla

Pasul 6. Fisierul dorit a fost transferat in locatia aleasa:

Conectarea si transferul prin FTP cu Filezilla

Acestia au fost pasii necesari incarcarii sau descarcarii fisierelor cu ajutorul clientului FTP Filezilla. Spor la treaba!

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: