Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Picasa 3 iti ofera o multitudine de posibilitati de a-ti modifica gratuit fotografiile. De la retusuri si pana la efecte indraznete si haioase, totul este posibil cu Picasa 3.

Pentru a descarca si instala Picasa, citeste articolul Download si instalare Picasa.

In continuare am exemplificat cateva dintre efectele pe care le poti aplica pozelor tale cu Picasa:

Pasul 1. Odata deschis programul Picassa gratuit, alege o poza pe care vrei sa o modifici sau careia vrei sa ii aplici un efect:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 2. Din primul meniu de efecte – Procesare de imagini distractiva si utila, am ales  efectul Sepia, care confera fotografiilor un aspect elegant si retro:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 3. Iata cum va arata noua fotografie cu efectul Sepia aplicat:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 4. Raman tot la primul meniu de efecte, dar de data aceasta am ales Defocalizare, pentru momentele in care vrei sa atragi atentia asupra unui anumit punct din fotografie:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 5. Se va deschide o noua fereastra pentru modificarea pozei gratuit cu Picassa si aici poti seta dimensiunea si cantitatea. Daca tragi de cursor stanga/dreapta, vei vedea cum se modifica fotografia. Alege nivelul optim pe care il consideri. Iata cum va arata noua fotografie:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 6. De data aceasta am trecut la meniul al doilea de efecte – Mai multa distractie si procesare utila a imaginilor si am ales In stilul HDR. Si aici sunt cateva optiuni pe care le poti seta cum crezi ca se potrivesc mai bine cu fotografia pe care vrei sa o modifici. Iata cum va arata fotografia cu noul efect aplicat:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 7. Raman tot la cel de-al doilea meniu, de unde am ales efectul Cinemascop:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 8. Iata cum va arata fotografia aleasa pentru a fi modificata gratuit cu Picasa:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Pasul 9. Acum voi trece la cel de-al treilea meniu - Si mai multa distractie si procesare utila a imaginilor si voi alege efectul Vignette. Aici ai cateva optiuni pe care le poti seta in functie de preferinte, si anume culoarea, dimensiunea, intensitatea si estomparea. Iata cum va arata poza cu acest efect:

Modificarea pozelor cu efecte in Picasa

Picasa 3 pune la dispozitia utilizatorilor o varietate de efecte din care poti alege. Fii creativ si lasa-ti imaginatia sa aleaga cele mai distractive si indraznete efecte. Totusi, este bine sa lucrezi cu o copie a fotografiilor orginiale, care constituie niste amintiri care trebuie pastrate ca atare.

Acest exemplu a fost creat folosind Windows XP si Google Chrome. Daca folosesti alt sistem de operare sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura, dar raman totusi valabili in orice situatie.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# Cristina 08-07-2012 20:06
dar ca sa lipesc doua poze,adica din doua sa fac una,cum fac?ca ma chinui si nu gasesc de unde..sau nu are pt asa ceva
 
Tutoriale noi si populare: