Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Gadwin PrintScreen reprezinta un program gratuit ce are rolul de a crea capturi foto din diferite medii vizuale. Programul Gadwin PrintScreen este usor de folosit, dedicandu-se tuturor tipurilor de utilizatori, oferind posibilitatea de a captura anumite elemente vizuale si de a crea poze.

Pentru a captura si salva o imagine in calculatorul tau cu ajutorul programului Gadwin PrintScreen, urmareste acesti simpli pasi:

Nota: In cazul in care nu ai instalat in calculatorul tau programul Gadwin Printscreen, citeste intai acest articol: Gadwin Printscreen - descarcare si instalare.

Pasul 1. Porneste programul gratuit Gadwin PrintScreen si acceseaza-l din bara de start a sistemului tau de operare Windows, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 2. In urmatoarele etape, vei seta programul Gadwin PrintScreen in vederea capturarii si salvarii pozelor dorite. In cadrul meniului Preferences, poti modifica functia Hot key prin selectarea unei alte taste cu ajutorul careia sa actionezi captura de imagine (recomand pastrarea setarii standard, aceasta fiind tasta PrtScn, localizata in partea superioara a tastaturii tale, imediat dupa F-uri):

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 3. Selecteaza meniul Source din interfata programului gratuit Gadwin Printscreen si modifica in functie de preferinte si nevoi sursa din care doresti sa creezi o captura si sa o salvezi sub forma de poza in calculatorul tau:

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 4. Pentru a continua setarea programului Gadwin Printscreen in vederea capturarii si salvarii imaginilor in calculatorul tau, apasa pe butonul Destination si modifica in functie de preferinte si nevoi campurile evidentiate in poza de mai jos, respectiv File name pentru a schimba numele capturilor si Capture Directory pentru a alege directorul din calculatorul tau in care doresti ca imaginile sa fie salvate:

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 5. Click pe butonul Image si selecteaza formatul foto in care doresti ca programul gratuit Gadwin PrintScreen sa-ti salveze capturile, apoi actioneaza butonul Ok pentru a incheia setarea programului:

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 6. Deschide sursa capturii setate mai devreme la punctul al-3-lea si apasa butonul PrtScn al tastaturii tale, sau butonul setat de tine pentru actionarea capturii foto. Vei observa aparitia unei ferestre Gadwin PrintScreen de previzualizare a capturii. Click pe butonul Continue Output pentru a salva poza in directorul aferent:

Nota: Pentru acest exemplu, sursa capturii a fost setata pe optiunea: Client Window.

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 7. In acest moment, imaginea capturata de catre programul gratuit Gadwin PrintScreen a fost salvata in calculatorul tau si poate fi vizualizata. Apasa butonul Ok:

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Pasul 8. Captura creata cu Gadwin PrintScreen se afla in directorul destinat pozelor salvate in calculatorul tau:

Gadwin Printscreen - capturarea si salvarea imaginilor

Acestia au fost toti pasii necesari pentru a seta, captura si salva o imagine in calculatorul tau prin intermediul programului gratuit Gadwin PrintScreen. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si Gadwin PrintScreen 4.6. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului Gadwin PrintScreen, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: