Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Opera Mail - configurarea contului de email
Opera Mail - configurarea contului de email 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Opera pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a-si crea un cont gratuit de email, gazduit pe serverele sale. Astfel, browserul Opera devine si un puternic instrument de comunicare, beneficiind de viteza mare, design elegant, dar si de o mare lejeritate in folosire.

Atentie: Crearea unui cont de email gratuit cu Opera Mail prespune instalarea prealabila a browserului Opera pe calculatorul tau. Pentru a instala Opera gratuit, urmeaza solutia: Opera 11.61 – descarcare si instalare.

Pentru a crea un nou cont de email folosind browserul Opera gratuit, este necesar sa urmezi o serie de pasi simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Deschide browserul Opera instalat pe calculatorul tau si apoi acceseaza meniul principal din coltul stanga al paginii. Alege optiunea Mail and Chat Accounts:

Opera Mail - configurarea contului de email

Pasul 2. Opera te notifica despre faptul ca daca nu ai deja un cont, va trebui sa iti creezi unul. Apasa butonul Yes pentru a-ti confirma crearea unui nou cont de email cu Opera Mail gratuit:

Opera Mail - configurarea contului de email

Pasul 3. Iti apare o noua fereastra, unde trebuie sa selectezi tipul de cont pe care vrei sa il creezi. In exemplul de aici, am ales Email. Apasa apoi butonul Next pentru a merge mai departe:

Opera Mail - configurarea contului de email

Pasul 4. Introdu datele cerute in campurile afisate pe ecranul calculatorului tau si apoi apasa butonul Next pentru a continua configurarea contului de email cu Opera Mail gratuit:

Opera Mail - configurarea contului de email

Pasul 5. Va aparea o noua fereastra in care trebuie sa introduci datele de logare pentru noul cont de email gratuit Opera. Dupa ce le-ai notat, alege tipul de cont – in exemplul de aici Regular mail si apoi apasa butonul Next:

Opera Mail - configurarea contului de email

Pausl 6. Trebuie sa configurezi alte cateva aspecte legate de noul cont de mail. Serverul de primire va ramane mail.opera.com, serverul de trimitere, tot mail.opera.com. Bifeaza si ce alte optiuni consideri (conexiune sigura TLS si/sau pastrarea mesajelor pe server pana cand le vei sterge) si apoi apasa butonul Finish:

Opera Mail - configurarea contului de email

Pasul 7. Contul tau de email gratuit Opera a fost creat. Deja ai primit un email automat de bun venit. Poti incepe sa folosesti noul cont de pe calculatorul tau pentru a trimite mesaje catre prieteni sau parteneri:

Opera Mail - configurarea contului de email

Felicitari, ti-ai creat cu succes un nou cont de email gratuit cu Opera mail. De acum poti trimite si primi mesaje de la prieteni si poti folosi optiunile puse de la dispozitie gratuit de Opera.

Nota: Acest exemplu a fost creat folosind sistemul de operare Windows XP si browserul Opera. Daca folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot diferi intr-o anumta masura, dar raman totusi valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: