Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

F.lux reprezinta un program foarte ingenios ce are rolul de a adapta luminozitatea si contrastul monitorului tau in functie de perioada zilei. F.lux ajusteaza automat temperatura culorilor, in vederea modificarii luminozitatii monitorului, pentru a oferii un confort vizual propice ochilor tai, in functie de perioada zilei in care lucrezi la calculator. Concret, in timpul zilei cand soarele este pe cer, f.lux va seta cea mai ridicata temperatura a culorilor, rezultand astfel o luminozitate ridicata, iar odata cu lasarea serii, temperatura culorilor va scadea treptat, astfel incat impactul vizual sa nu fie puternic si ochii tai sa fie protejati. De asemenea, f.lux poate fi configurat in functie de preferintele fiecaruia.

Pentru a descarca si instala programul gratuit f.lux in calculatorul personal, urmareste acesti simpli pasi:

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download f.lux la adresa http://stereopsis.com/flux/ si apasa butonul Download f.lux:

Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit f.lux in calculatorul tau:

Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

Pasul 3. Citeste conditiile licentei de utilizare a programului gratuit f.lux, apoi apasa butonul I agree pentru a continua:

Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

Pasul 4. Asteapta ca instalarea propriu-zisa a programului gratuit f.lux in calculatorul tau sa se incheie cu succes:

Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

Pasul 5. Programul f.lux va porni automat si va modifica luminozitatea/contrastul monitorului tau in functie de perioada zilei. Prin apasarea butonului Change Settings poti modifica foarte simplu setari precum coordonatele locatiei tale, temperatura culorilor in functie de preferinte, viteza de tranzitie a efectelor f.lux, precum si bifarea/debifarea optiunii de a dezactiva efectele f.lux pe o perioada de o ora. De asemenea, poti vizualiza o simulare a efectelor f.lux pe o perioada de o zi, apasand bulina portocalie din interfata f.lux: 

Seteaza luminozitatea monitorului cu F.lux

Acestia au fost toti pasii necesari descarcarii, instalarii si utilizarii programului gratuit f.lux. Acum poti lucra la calculator in orice timp din zi sau din noapte, fara ca ochii tai sa sufere. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si Internet Explorer 9. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# marius21 16-05-2015 11:39
Nu se intampla nimic.... care este problema .. nu funcioneaa nici butoanele de luminozitate
 
Tutoriale noi si populare: