Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

doPDF reprezinta un program gratuit ce are rolul de a converti in format pdf orice fisier printabil, cum ar fi DOC, XLS, PPT, PUB, DOCX, XLSX, PPTX, PUBX, HTML, TXT etc. doPDF este un convertor popular printre utilizatorii de toate tipurile, datorita procesului de convertire foarte usor de initializat. Practic, docPDF creaza si instaleaza in calculatorul propriu o imprimanta logica numita doPDF v7, cu ajutorul careia vei converti orice fisier printabil in format pdf, in acelasi mod in care printezi fisierele cu o imprimanta fizica.

Pentru a converti un fisier printabil in format .pdf cu ajutorul programului gratuit doPDF, nu este necesar decat sa urmaresti acesti simpli pasi:

Pasul 1. Deschide fisierul printabil pe care doresti sa-l convertesti in format .pdf prin intermediul convertorului pdf gratuit doPDF. Pentru exemplu, fisierul ales va fi in format foto si anume .jpg: 

Nota: In cazul in care nu ai instalat in calculatorul tau programul gratuit doPDF, citeste acest articol: doPDF Converter - descarcare si instalare

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF 

Pasul 2. In cadrul vizualizatorului de fotografii al calculatorului tau, apasa butonul Print, urmat tot de butonul Print, aflat in meniul tip cascada:

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

Pasul 3. In cadrul optiunii Printer selecteaza doPDF v7 si in cadrul optiunii Quality selecteaza rezolutia scontata, in functie de calitatea dorita a printarii, dupa care actioneaza butonul Print:

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

Pasul 4. Meniul programului gratuit doPDF isi va face aparitia. Continua cu un click pe butonul Rasfoire:

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

Pasul 5. Selecteaza destinatia din calculatorului tau in care fisierul printabil convertit in format .pdf prin intermediul convertorului gratuit doPDF va fi salvat si apasa butonul Save:

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

Pasul 6. Selecteaza optiunea Imagini de calitate superioara pentru o conversie in format .pdf cat mai calitativa, apoi actioneaza butonul Acceptare pentru a porni conversia propriu-zisa in format .pdf a fisierului printabil .jpg cu ajutorul convertorului doPDF:

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

Pasul 7. La finalizarea procesului de conversie prin intermediul convertorului gratuit doPDF, managerul documentelor .pdf instalat in calculatorul tau va deschide in mod automat proaspatul fisier .pdf:

Atentie: Daca nu ai instalat in calculatorul tau un manager de documente pdf, citeste acest articol: Adobe Reader 10.1.2 - descarcare si instalare

doPDF Converter - conversia unui fisier in format PDF

Acestia au fost toti pasii necesari conversiei unui fisier printabil in format .pdf prin intermediul convertorului pdf gratuit doPDF, instalat in calculatorul tau. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si doPDF 7. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului doPDF, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: