Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Configurarea firewall-ului gratuit Zone Alarm
Configurarea firewall-ului gratuit Zone Alarm 3.7 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

ZoneAlarm Antivirus + Firewall reprezinta un program gratuit ce promite o securitate de top a calculatorului tau prin intermediul solutiilor antivirus si firewall implementate. ZoneAlarm Antivirus + Firewall ofera protectie in timp real impotriva virusilor, securitate impotriva atacurilor informatice si protejarea calculatorului personal de aplicatiile cu caracter malitios, cum ar fi malware-ul sau spyware-ul. Programul ZoneAlarm Antivirus + Firewall se axeaza pe un consum de resurse cat mai redus si o interfata prietenoasa, usor de folosit de catre toti utilizatorii.

Pentru a configura in functie de preferinte si nevoi firewall-ul gratuit ZoneAlarm in vederea permiterii accesului la Internet a programelor instalate in calculatorul tau, nu este nevoie decat sa urmaresti acesti pasi simpli:

Nota: Daca nu ai instalat in calculatorul tau programul ZoneAlarm Antivirus + Firewall, citeste intai acest articol: ZoneAlarm Antivirus gratis - descarcare si instalare

Pasul 1.  Acceseaza interfata programului gratuit ZoneAlarm  Antivirus + Firewall  si apasa pe butonul View Details, aferent sectiunii FIREWALL:

Configurarea firewall-ului gratuit Zone Alarm

Pasul 2. In cadrul meniului Firewall, click pe xx programs secured, pentru a avansa la meniul Application Control Settings, sectiunea View Programs, unde se afla lista aplicatiilor instalate in calculatorul tau:

Configurarea firewall-ului gratuit Zone Alarm

Pasul 3. Urmeaza configurarea firewall-ului ZoneAlarm, in functie de preferinte si nevoi, pentru fiecare program instalat in calculatorul tau ce acceseaza Internet-ul. Cele mai importante si cunoscute programe au un anumit grad de incredere prestabilit, acordat de catre firewall-ul ZoneAlarm, in functie de tipul acestora. Cu toate acestea, exista si programe ce acceseaza Internet-ul despre care ZoneAlarm Antivirus + Firewall nu are informatii, aici fiind necesara interventia utilizatorului, pentru a seta nivelul de incredere si starea transferurilor inbound si outbound, in vederea crearii unui echilibru intre functionalitatea programelor si protectia calculatorului tau. 

Pentru exemplu, am folosit player-ul audio AIMP3. Acest program necesita conexiune la Internet pentru a-si descarca update-urile periodice. Stadiul prestabilit al acestui program de catre firewall-ul gratuit ZoneAlarm este Ask, acesta fiind notat cu semnul intrebarii (?), datorita faptului ca programul gratuit ZoneAlarm nu are informatii despre acest program. Stadiul Ask nu blocheaza accesul aplicatiilor la Internet, dar nici nu-l ofera pana nu-i sunt modificate regulile printr-un click pe fiecare semn al intrebarii (?) si selectarea optiunilor Trust Level - Super (nivel maxim de incredere acordat de catre firewall-ul ZoneAlarm), Outbound Trusted si Outbound Internet - Allow (incredere la nivel de transfer outbound), Inbound Trusted si Inbound Internet - Allow (incredere la nivel de transfer inbound), dupa care actioneaza butonul Ok pentru a salva configuratia, asa cum se poate observa in schema din imaginea de mai jos. Aceste setari ofera acces maxim programului la Internet:

Atentie: Aceasta configuratie full access a firewall-ului ZoneAlarm trebuie executata DOAR pentru programele despre care se cunosc date concludente cu privire la activitatea si provenienta acestora. In caz contrar, NU configura astfel firewall-ul ZoneAlarm, pentru a nu periclita siguranta si protectia calculatorului si a datelor tale.
Nota: Pentru blocarea accesului unui program la Internet prin intermediul firewall-ului ZoneAlarm, configureaza regulile Ountbound Trust, Outbound Internet, Inbound Trust, Inbound Internet cu setarea Deny.

Configurarea firewall-ului gratuit Zone Alarm

Pasul 4. In acest moment, firewall-ul gratuit ZoneAlarm instalat in calculatorul tau a oferit programului selectat incredere si acces deplin la Internet. La reintrarea in meniul Application Control Settings, sectiunea View Programs vei observa setarea stadiului Allow, in loc de Ask sau Deny, in functie de caz:

Nota: Citeste si articolul Devirusare rapida cu Zone Alarm Antivirus pentru a invata cum sa folosesti toate functiile programului ZoneAlarm Antivirus + Firewall, in vederea unei protectii cat mai sporite!

Configurarea firewall-ului gratuit Zone Alarm

Acestia au fost pasii necesari configurarii firewall-ului gratuit ZoneAlarm, in vederea permiterii accesului la Internet a programelor instalate in calculatorul tau. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si ZoneAlarm Antivirus + Firewall 10.2.047. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului ZoneAlarm Antivirus + Firewall, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: