Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Picasa pentru Google Chrome
Picasa pentru Google Chrome 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Acest articol ilustreaza pasii care sunt necesari pentru instalarea si folosirea extensiei Picasa pentru Google Chrome. Exemplul a fost creat pe un calculator care foloseste sistemul de operare Windows, insa este aplicabil si altor sisteme de operare. Este valabil insa numai pentru navigatorul web Google Chrome:

Picasa pentru Google Chrome este o extensie care permite utilizatorilor sa se conecteze la un cont Picasa web direct din navigatorul web, dar si sa fie notificati instant legat de noile comentarii sau poze introduse la albumele sau fotografiile personale. De asemenea, Picasa web a introdus de curand optiunea drag-and-drop pentru incarcarea mai simpla si mai rapida a fotogarfiilor. Picasa web pentru Google Chrome are o interfata prietenoasa si usor de folosit, dar dispune si de o functionalitate excelenta.

Pentru a descarca, instala si folosi Picasa pentru Google Chrome, este necesar sa urmezi o serie de pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. FOLOSIND BROWSER-UL GOOGLE CHROME intra pe site-ul https://chrome.google.com/webstore/detail/lhhlohbbihddnfcehbijmlnpkafmmkfp si apasa butonul Adaug in Chrome:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 2. Vei primi un mesaj in care esti intrebat daca vrei sa adaugi extensia Picasa pentru Google Chrome si esti notificat despre faptul ca aceasta poate accesa datele de pe picassaweb.google.com. Apasa butonul Adaugati:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 3. Picasa pentru Google Chrome a fost adaugat in navigatorul tau. Acceseaza pictograma Picasa afisata langa campul adresa pentru a lansa aplicatia:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 4. Pentru a putea folosi Picasa pentru Google Chrome este necesar sa ai creat un cont pe Picassa web sau un simplu cont Google. Apasa Login to Picassa web Album sau cont Google:

Picasa pentru Google Chrome

Atentie: Pentru a urma mai departe acest exemplu este necesar sa ai creat un cont Google. Daca nu ai un astfel de cont, urmeaza mai intai solutia Creare cont de email gratuit pe gmail.com sau Creare cont Google+.

Pasul 5. Vei fi redirectionat catre pagina de autentificare. Introdu email si parola si apoi apasa butonul Conectati-va:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 6. Acum esti conectat de la calculatorul tau la contul Goolge si poti vedea fotografiile personale. Apasa butonul Share pentru a distribui una dintre fotografii sau un intreg album catre prietenii tai:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 7. Pe ecranul calculatorului tau va aparea o noua fereastra, unde poti introduce adresa/adresele celor carora vrei sa le trimiti fotografiile si un camp de mesaj. De asemenea, poti permite prietenilor sa contribuie si ei cu fotografii sau comentarii la albumul tau, bifand optiunea Let people I share with contribute photos. Dupa ce ai notat datele necesare, apasa butonul Share via Email:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 8. Pentru a adauga o noua poza la in contul Picasa web, apasa butonul Upload:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 9. Pe ecranul calculatorului tau va aparea o noua fereastra, unde poti alege sa creezi un album nou sau sa adaugi o poza intr-un album existent. In exemplul de aici, am ales adaugarea unei poze intr-un album deja creat. Apasa apoi butonul Select photos from computer pentru a adauga o fotografie din calculatorul tau:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 10. Noua fotografie apare deja pe ecran, apasa butonul Add photos pentru ca aceasta sa fie adaugata in contul tau si, daca vrei sa mai adaugi si altele, apasa butonul Upload more:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 11. Extensia Picasa pentru Google Chrome te notifica ori de cate ori cineva posteaza un comentariu la fotografiile incarcate. Acceseaza pictograma aferenta Picasa pentru Google Chrome pentru a vedea ultimele comentarii sau poze introduse:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 12. Odata deschis contul Picasa web de pe calculatorul tau, poti adauga fotografii si printr-o modalitate mai simpla si mai usoara, cu ajutorul functiei drag-and-drop. Apasa butonul Add Photos:

Picasa pentru Google Chrome

Pasul 13. Se va deschide fereastra pentru drag-and-drop, unde poti trage pur simplu imaginile dorite din calculator pentru a putea fi incarcate instant in contul Picasa web:

Picasa pentru Google Chrome

Nota: Pentru a modifica fotografiile preferate, Google a pus la dispozitia utilizatorilor editorul Picasa. Daca vrei sa folosesti acest program pentru a modifica pozele preferate, urmeaza mai intai solutia: Download si instalare Picasa si apoi Modificarea pozelor cu efecte in Picasa.

Felicitari, ai reusit cu succes sa instalezi extensia Picasa pentru Google Chrome si sa folosesti optiunile gratuite disponibile. De acum poti verifica in timp real, direct din navigatorul Chrome, comentariile prietenilor la fotografiile incarcate pe Picasa web, darvei fi si notoficat cu privire la noile poze si albume incarcate.

Nota: Acest exemplu a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows XP si browserul Google Chrome. Daca folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: