Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Acest tutorial are rolul de a ilustra pasii necesari generarii codurilor QR cu ajutorul programului gratuit Free QR Creator si al calculatorului tau bazat pe sistemul de operare Windows. Fie ca ai un website, un blog sau alta modalitate de exprimare, utilizarea codurilor QR este importanta in vederea crearii unor legaturi rapide (link-uri) cu diferite alte adrese web, sau cu un anumit continut multimedia, informatii despre produse etc. Pentru realizarea acestui articol vom utiliza un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 7 si ultima versiune a programului gratuit Free QR Creator, ce poate fi descarcat si instalat urmand acest link: Download Free QR Creator via Official Page.

Free QR Creator reprezinta un program absolut gratuit cu ajutorul caruia putem genera coduri QR de tipul Micro QR Code si QR Code (ISO 18004) direct de pe calculatorul personal, pentru a le folosi ulterior pe site-urile personale, bloguri sau chiar afise, cataloage etc. Programul gratuit Free QR Creator ofera utilizatorilor posibilitatea de a personaliza codurile prin schimbarea culorilor fundalului si prim planului, adaugarea unei borduri, sau prin rotatia acestuia in diferite sensuri. De asemenea, crearea codurilor QR prin intermediul programului gratuit Free QR Creator este foarte rapida si nu presupune cunostinte avansate, fiind un program excelent si pentru cei mai putin experimentati.

Concret, in cadrul acestui tutorial este relatata, pas cu pas, generarea unui cod QR alaturi de un exemplu de personalizare al codurilor QR. Continua prin citirea cu atentie a pasilor ce urmeaza:

Pasul 1. Acceseaza programul gratuit Free QR Creator. In imaginea de mai jos sunt evidentiati cei trei pasi necesari crearii unui cod QR. Incepem cu introducerea datelor pe care doresti sa le contina codul QR (pentru exemplu, am folosit adresa www.google.ro) si continuam cu setarea si personalizarea codului QR in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Din cadrul meniului Barcode, avem posibilitatea de a comuta tipul codului intre Micro QR Code si QR Code (ISO 18004), in functie de volumul de date pe care-l va contine codul, totodata putem modifica culorile codului pentru o personalizare grafica aparte cu optiunile Background si Foreground sau putem sa adaugam o bordura codului QR pentru a fi mai usor detectabil cu ajutorul optiunii Border. In partea dreapta a interfetei Free QR Code se poate observa o avanpremiera a codului QR pe care te pregatesti sa-l generezi. Ultimul pas il reprezinta continuarea catre salvarea codului QR prin actionarea sagetii butonului Save:

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Pasul 2. Programul gratuit Free QR Creator este capabil sa genereze codul QR sub forma a sase formate grafice: BMP, JPG, PNG, GIF, TIFF si EMF. Pentru exemplu, vom utiliza formatul PNG:

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Pasul 3. Acceseaza locatia din calculatorul tau in care doresti sa salvezi codul QR generat cu ajutorul programului gratuit Free QR Creator, introdu denumirea acestuia si apasa butonul Save pentru a salva codul QR sub formatul grafic PNG:

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Pasul 4. Asa cum am spus si in prezentarea programului gratuit Free QR Creator, exista posibilitatea de a crea doua tipuri de coduri QR si anume Micro QR Code si QR Code (ISO 18004), diferenta dintre acestea fiind doar capacitatea de informatie suportata. In imaginea de mai jos este exemplificat un caz in care capacitatea codului Micro QR este depasita de catre link-ul www.ultranetworks.ro, iar mesajul care anunta acest lucru este Input data too long, aflat in partea inferioara a ferestrei generatorului de coduri QR. In aceasta situatie este necesara comutarea pe formatul standard QR Code (ISO 18004), asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Pasul 5. Acum link-ul www.ultranetworks.ro este suportat, iar codul QR poate fi generat cu succes. In sectiunea Preview poate fi observata avanpremiera codului QR in urma modificarii culorilor acestuia:

Atentie: Contrastul intre culorile utilizate pentru personalizarea codului QR trebuie sa fie puternic pentru a nu exista probleme de citire. Recomandam utilizarea unui fundal de culoare cat mai deschisa si un prim plan de culoare cat mai inchisa si pregnanta.

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Pasul 6. In aceasta etapa este prezentata citirea codului QR prin intermediul unui terminal Android si a aplicatiei gratuite Barcode Scanner:

Nota: Pentru detalii in legatura cu descarcarea, instalarea si utilizarea aplicatiei gratuite Barcode Scanner pentru sistemele de operare Android, citeste acest tutorial: Barcode Scanner pentru Android.

Creaza coduri QR cu Free QR Creator

Acestia au fost toti pasii necesari generarii si salvarii unui cod QR cu ajutorul programului gratuit Free QR Creator. Acum poti crea coduri QR personalizate direct de pe calculatorul tau prin intermediul Free QR Creator.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si Free QR Creator. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului Free QR Creator, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: