Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Configurare Comodo firewall gratuit

In acest tutorial vom vedea cum se instaleaza si configureaza programul Comodo firewall gratuit. Exemplul este realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows, dar este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme.

Comodo firewall gratuit este un program care functioneaza ca un zid sau sau ca o bariera in fata atacurilor informatice. Acesta receptioneaza si analizeaza datele primite de pe internet catre calculatorul tau si decide, conform configuratiei pe care ai ales-o, ce programe si/sau aplicatii pot rula in conditii de securitate pe calculatorul tau. De asemenea, in conformitate cu setarile pe care le-ai configurat, Comodo firewall gratuit te avertizeaza periodic legat de aplicatiile care ar putea rula fara acordul tau, dar si legat de conexiunile internet nesecurizate.

Comodo firewall gratuit nu inlocuieste un program antivirus. Cu ajutorul sau poti controla si monitoriza traficul online, aplicatiile care incearca sa ruleze fara persimiune sau sunt daunatoare, conexiunile internet sau conexiunile wireless nesigure.

Pentru a descarca, instala si configura Comodo firewall gratuit, este necesar sa urmezi o serie de pasi simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind browserul Google Chrome, intra pe site-ul http://personalfirewall.comodo.com/ si apasa butonul Free Download:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 2. Dupa ce s-a incheiat salvarea fiserului executabil pe calculatorul tau, deschide acest fisier. Se va deschide o noua fereastra unde esti intrebat daca vrei sa rulezi acest fisier. Apasa butonul Run:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 3. Se va deschide asistentul de instalare al programului Comodo firewall gratuit. Alege limba in care vrei sa fie afisata interfata acestuia (romana nu este disponibila) si apoi apasa butonul OK:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 4. Asistentul de instalare Comodo firewall iti propune instalarea a inca doua programe adiacente. Bifeaza daca esti de acord si cu instalarea acestora, introdu o adresa email daca vrei sa primesti noutati si apoi apasa butonul Agree and Install:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 5. Asteapta ca asistentul Comodo firewall gratuit sa finalizeze instalarea acestui program pe calculatorul tau:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 6. Pentru ca programul Comodo firewall gratuit sa functioneze corect si la parametri normali pe calculatorul rau, este nevoie sa restartezi PC-ul. Apasa butonul Yes:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 7. Dupa ce calculatorul tau va porni din nou, va fi nevoie sa astepti putin pentru ca programul gratuit Comodo firewall sa realizeze o actualizare a tuturor componentelor sale:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 8. Deschide programul Comodo firewall gratuit si alege meniul Firewall:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 9. Alege acum optiunea Firewall Behavior settings pentru a configura optiunile disponibile in functie de nevoile tale:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 10. Se va deschide meniul general al optiunilor. Alege nivelul de securitate, in exemplul de aici am configurat Safe Mode; numarul de secunde cat se va pastra alerta pe ecran; si configureaza si celelelate optiuni disponibile (de exemplu detectarea automata a noilor retele private de internet, alerte cu privire la reletele wireless catalogate ca nesigure etc) si apoi apasa butonul OK:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 11. Alege acum submeniul Alert Setting (alerte de securitate) si niveul frecventei acestora. El este setat implicit pe Low, insa recomand modificarea acestuia la nivelul Medium. Bifeaza apoi ce alte optiuni mai consideri necesare si apasa butonul OK cand ai terminat:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 12. Revenind la meniul Firewall al programului Comodo, alege sa definesti noi programe sau grupuri de programe considerate ca sigure: Define a New Trusted Application. Selecteaza aplicatiile considerate sigure si apoi apasa butonul Apply:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 13. Pentru a configura aplicatiile considerate nesigure sau daunatoare calculatorului tau, alege din meniul Firewall optiunea Define a New Blocked Application. Selecetaza de acolo tipul de fisier – executabile (executabil) in cazul de aici si poi apasa butonul Apply. Aceste fisiere vor fi pe viitor blocate si nu vor putea fi executate de calculatorul tau:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 14. Daca vrei sa consulti lista cu actiunile intreprinse de Comodo, alege meniul Firewall> View Firewall Events. Vei observa acolo programele sau aplicatiile blocate, dar si cele permise sau care ruleaza deja. Apasa butonul Close pentru a inchide fereastra:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 15. Acceseaza acum meniul Defense+ si apoi Defense+ Settings pentru a consfigura optiunile respective conform nevoilor calculatorului tau:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 16. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide pagina cu setarile generale. Alege ca nivel de securitate – Security Level – Safe mode si apoi bifeaza ce alte optiuni mai consideri necesare pentru protectia si siguranta calculatorului tau. Dupa ce ai incheiat, apasa butonul OK:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 17. In cazul in care vrei sa analizezi actiunile Defense+, acceseaza submeniul View Defense+ Events. Dupa ce ai observat datele care te interseaza, apasa butonul Close pentru a inchide fereastra:

Configurare Comodo firewall gratuit

Pasul 18. Pentru a configura procesul de actualizare automata, acceseaza meniul More>  Preferences> General si bifeaza Automatically check for program updates. Apasa apoi butonul OK. In acest fel te asiguri ca programul Comodo Firewall este mereu actualizat si iti poate proteja eficient calculatorul:

Configurare Comodo firewall gratuit

Felicitari, ai resusit sa descarci, instalezi si configurezi cu succes programul Comodo firewall gratuit. De acum vei beneficia de protectie sporita pentru calculatorul tau si vei fi notificat in legatura cu aplicatiile care pot fi daunatoare sau care vor sa ruleze pe calculator fara permisune. Mai mult, vei fi notificat cu privire la conexiunile internet considerate nesigure si vei putea sa le blochezi.

Nota: Acest exemplu a fost creat folosind Windows XP si Google Chrome. Daca folosesti alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura, dar raman valabili. 

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: