Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8
Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas al configurarii si uitlizarii functiei de restaurare a fisierelor personale File History, integrata in noul sistem de operare Microsoft Windows 8. File History este utila celor ce vor sa-si creeze automat un backup al fisierelor personale, pentru a nu le pierde in caz de avarii sau manipulare defectuoasa. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 8 Release Preview.

File History reprezinta functia de restaurare automata a fisierelor personale, integrata in sistemul de operare Windows 8. File History poate fi configurata sa salveze datele personale (directoarele Contacts, Desktop, Favorites, Documents, Music, Pictures, Videos) la un anumit interval orar, in mod automat, dupa care acestea pot fi restaurate in cadrul sistemului tau de operare Windows 8, inlocuind fisierele existente in acest moment, daca este cazul; acest proces se mai numeste si backup de date si se poate dovedi foarte util, mai ales cand lucram cu fisiere personale foarte importante. De asemenea, functia File History este simplu de manipulat si nu necesita cunostinte aprofundate, putand fi utilizata cu lejeritate de catre toate tipurile de utilizatori.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial ne vom familiariza cu setarile si optiunile functiei File History si vom invata cum sa facem backup fisierelor personale din cadrul sistemului de operare Windows 8. Nu este necesar decat sa citesti cu mare atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Deschide panoul de control al sistemului de operare prin accesarea meniului Control Panel. Pentru a accesa rapid panoul de control, poti utiliza varianta evidentiata in imaginea de mai jos: click-dreapta in coltul din stanga-jos al ecranului calculatorului tau si apasa butonul Control Panel:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 2. Identifica in lista functia File History si deschide-o cu un simplu click:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 3. In mod normal, functia File History este activata automat. In caz contrar, aceasta poate fi activata/dezactivata apasand butonul Turn on/Turn off. De asemenea, prin actionarea link-ului Run now vei rula procesul de backup al datelor personale in timp real. Vom continua cu trecerea in revista a tuturor setarilor si optiunilor pe care functia File History le ofera. Avanseaza catre meniul cu setari avansate, apasand link-ul Advanced settings: 

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 4. Din cadrul acestui meniu ai posibilitatea de a seta manual, in functie de preferinte si nevoi, intervalul orar la care in mod automat copii ale fisierelor personale vor fi salvate si stocate, spatiul de depozitare offline si perioada de pastrare a copiilor stocate. Totodata, File History ofera posibilitatea, in cazul in care calculatorul tau este conectat la o retea locala, de a seta acelasi mediu de stocare al informatiilor pentru toti membrii retelei (ex. configurarea unei partitii pe care vor fi salvate si stocate copiile fisierelor personale de pe toate calculatoarele legate in retea). In cazul in care aduci modificari setarilor, va trebui sa salvezi schimbarile prin apasarea butonului Save Changes, inainte de a apasa butonul Back, localizat in coltul stanga-sus al ferestrei:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 5. Click pe link-ul Exclude folders:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 6. In cazul in care se doreste acest lucru, File History poate exclude, la alegere, directoarele cu fisiere personale pentru care nu doresti sa creezi backup. Adaugarea directoarelor excluse in lista se face prin intermediul butonului Add (adaugare). Revino la pagina principala a functiei File History pentru Windows 8 prin actionarea butonului Back:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 7. Continua printr-un click pe link-ul Select drive:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 8. Din cadrul acestui meniu se selecteaza, in functie de preferinte si nevoi, partitia pe care copiile fisierelor personale din cadrul sistemului de operare Windows 8 vor fi salvate si stocate, in vederea eventualei folosiri ulterioare. Revino la pagina principala File History:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 9. Acestea au fost setarile si optiunile pe care File History le pune la dispozitia utilizatorilor, in vederea realizarii unei customizari propice cerintelor fiecaruia. Urmeaza restaurarea fisierelor personale stocate anterior prin intermediul functiei File History, integrate in sistemul de operare Windows 8. Avanseaza prin actionarea link-ului Restore personal files:

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Pasul 10. Functia File History va afisa in centrul ferestrei directoarele fisierelor salvate, alaturi de data si ora la care acestea au fost stocate pe partitia aleasa. In partea inferioara a ferestrei  se regasesc trei butoane esentiale, cu ajutorul carora poti naviga (inainte - inapoi / timpuriu - recent) printre sesiunile de backup, in functie da data de stocare a acestora. Dupa selectarea sesiunii de backup ce contine fisierele preferate, actioneaza butonul din mijloc, evidentiat si in imaginea de mai jos, pentru a porni procesul de restaurare al fisierelor dorite:

Atentie: Procesul de restaurare al fisierelor personale selectate va inlocui fisierele actuale din cadrul directoarelor Contacts, Desktop, Favorites, Documents, Music, Pictures, Videos cu cele restaurate in cazul in care acestea au aceeasi denumire sau sunt duplicate.

Restaureaza fisiere cu File History in Windows 8

Acestia au fost pasii necesari familiarizarii cu setarile si optiunile functiei File History si utilizarii serviciilor de creare backup a fisierelor personale din cadrul sistemului de operare Windows 8. Acum poti salva regulat fisierele personale simplu, rapid si eficient si le poti restaura in caz de avarie sau manipulare defectuoasa prin intermediul functiei File History, integrate in noul sistem de operare Microsoft Windows 8.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 Release Preview Build 9200. In cazul in care folosesti un alt build al sistemului de operare Windows 8, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: