Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Acest articol ilustreaza cateva din modurile de funcitonare ale noilor unetele si meniuri disponibile in programul Adobe Acrobat XI Pro. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste Windwos 7, insa este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

Printre noutatile propuse de Adobe Acrobat XI Pro se numara: posibilitatea de a personaliza uneltele si panourile; integrarea Office 365; posibilitatea de a converti documentele pdf in fisiere PowerPoint; integrarea webmail; o paleta mai larga de limbi in care poate fi instalat programul; intergrarea EchoSign; un design si noi functionalitati pentru uneltele actiune, combinare fisiere, editare continut si accesibilitate.

Adobe Acrobat XI Pro este printre cele mai folosite si apreciate programe pentru editarea fisisrelor de tip pdf din lume. Versiunea XI Pro vine cu o interfata stilizata, dar foarte usor de folosit si propune solutii pentru multe dintre problemele care in versiunile anterioare nu puteau fi remediate. Intregrarea cu alte programe sau servicii face din Adobe Acrobat XI Pro o unealta indispensabila celor care lucreaza foarte mult cu fisiere pdf si vor sa modifice, conbine, creeze si sa trimita rapid aceste documente.

Unealata editare continut a fost regandita in intregime si acum are functionalitati mai complexe: editare text/imagine, adugare text/imagine, export fisier catre, adaugare link, adaugare bookmark, atasare fisier. De asemenea, posibilitatea de a personaliza setul de unelte este o functie pe care utilizatorii o apreciaza deja si care ofera un real ajutor in lucrul cu fisiere pdf.

Pasul 1. Deschide programul Adobe Acrobat XI Pro instalat pe calculatorul tau si apasa butonul Create pdf:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Atentie: Pentru a urma acest exeplu, este necesar sa ai instalata Adobe Acrobat XI Pro. Daca nu ai instalat acest program, urmeaza mai intai solutia Adobe Acrobat XI Pro - dscarcare si instalare.

Pasul 2. Alege o poza din calculatorul tau si apasa butonul Open pentru a o deschide cu Adobe Acrobat XI Pro:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 3. Odata fotografia deschisa, alege meniul View si apoi submeniul Tools. In partea dreapata a ecranului calculatorului tau se va deschide o paleta cu optiuni. Alege Watermark pentru aplica un text pe fotografie/pdf astfel incat aceasta sa nu poate fi folosita fara acordul tau:

 Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 4. Pe ecranul calculatorului se va deschide o fereastra unde poti nota textul pentru watermark si il poti modifica (dimensiune, opacitate, marime pozitie etc). Dupa ce ai notat toate datele necesare, apasa butonul OK pentru a salva modificarile:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 5.Deschide acum o alta fotografie. Cu Adobe Acrobat XI Pro o putem intoarce vertical/orizontal, folosind meniul extins Edit Text&Images. Acceseaza submeniul Format si acolo optiunea Flip (intoarce) vertical/orizontal:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 6. In cazul in care ai un fisier pdf si vrei sa inlocuiesti o poza, cu Adobe Acrobat XI Pro poti face acest lucru foarte simplu, folosind noua optiune disponibila, Replace In (inlocuieste). Ea poate fi gasita in meniul Content editing> Format. Selecteaza poza pe care vrei sa o inlocuiesti si apoi apasa Replace in:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 7. Alege din calculatorul tau noua fotografie care vrei sa apara in fisierul pdf si apasa butonul Open:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 8. Poza a fost inlocuita. In cazul in care vrei sa modifici un text, alege meniul Content editing> Format. Vei observa ca acolo exista un mic editor de text care iti permite sa modifici culoarea, fontul, dimensiunea, alinierea etc:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 9. Adobe Acrobat XI Pro are noi functionalitati si ceea ce priveste adaugarea de text/adonotari/comentarii. Acceseaza meniul View> Comment> Annotations. Apoi alege functia Add New Text pentru a adauga un text nou fsierului tau pdf:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 10. O alta noutate disponibila in programul Adobe Acrobat XI Pro este posibilitatea de a personaliza meniul de unelete prin adaugarea unui set propriu. Alege meniul Customize > Create new tool set:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 11. Se va deschide o noua fereastra, unde poti alege uneletele care vrei sa apara in meniul creat de tine. Alege ceea ce consideri ca iti este enecesar si apasa butonul Add din dreapta paginii. Dupa ce ai ales tot ceea ce vrei sa apara in noul meniu, apasa butonul Save pentru a salva setul:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 12. Adobe Acrobat XI Pro propune noi solutii si in ceea ce priveste modul si posibilitatea de adauga note unui document. Alege meniul Annotations> Drawing Markups. Alege una dintre forme si apoi traseaza aceasta forma acolo unde vrei sa introduci o adnotare. Dupa ce ai trasat semnul, vei putea sa introduci nota. Atunci cand treci cu cursorul peste semnul creat, vei observa si nota. Semnul poate fimodificat ca si culoare, dimensiune etc, ceea ce este o alta nouatate a Adobe Acrobat XI Pro:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Pasul 13. Daca vrei sa trimiti fisierul pdf pe mail pentru verificare, catre alta persoana, direct din Adobe Acrobat XI Pro, poti face acum acest lucru foarte simplu. Acceseaza meniul Review> Send email. Se va deschide o fereastra noua, unde poti competa datele destinatarului. Dupa ce ai notat toate datele necesare, apasa butonul Complete pentru a trimite mailul:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Atentie: Este insa nevoie sa ai instalat un client de mail pe calculatorul tau. Citeste articolul Mozilla Thunderbird - configurarea contului de email.

Pasul 14. O alta noutate in Adobe Acrobat XI Pro este posibilitatea de a salva fisierele pdf ca prezentare Power Point. Pentru a face acest lucru, acceseaza meniul File> Save as other> Microsoft Power Point Presentation. De asmenea, fisierele pdf pot fi salvate intr-o multime de alte formate, precum: Microsoft Word, Image, HTML, pdf cu dimensiuni mai mici (reduced size pdf) etc:

Adobe Acrobat XI Pro - noutati interesante

Acestea au fost cateva dintre noutatile propuse de Adobe Acrobat XI Pro. Programul dispune de mult mai multe posibilitati de modificare si combinare a fisierelor pdf, pe care le poti descoperi foarte usor, accesand meniul extins oferit de noua versiune. Adobe Acrobat XI Pro te poate ajuta sa lucrezi mult mai simplu cu documnetele pdf, sa le combini, trimiti catre alte programe sau email.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explor 9. Daca utilizezi alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot diferi intr-o anumita masura, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: