Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn
Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn 3.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Acest tutorial are rolul de a prezenta fiecare pas necesar crearii unui disc bootabil cu ajutorul programului gratuit ImgBurn. ImgBurn nu ar trebui sa lipseasca din calculatorul nimanui, fiind un important inscriptor de CD, DVD, HD DVD si Blu-ray ce beneficiaza de o functionalitate sporita prin suportul imaginilor de tip BIN, CCD, CDI, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG si PDI. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 8 si ultima versiune a programului gratuit ImgBurn, ce poate fi descarcata si instalata de pe pagina oficiala ImgBurn: Pagina oficiala download ImgBurn.

ImgBurn reprezinta un utilitar gratuit de inscriptionare a CD-urilor, DVD-urilor, HD DVD-urilor si discurilor Blu-ray creat pentru sistemele de operare Windows. Programul ImgBurn este complet gratuit si poate inscriptiona pe discuri imaginile de tip BIN, CCD, CDI, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG si PDI, alaturi de posibilitatea de a crea discuri customizate cu fisierele dorite. De asemenea, pe langa functiile centrale de citire si creare a imaginilor discurilor deja scrise si de scriere a discurilor blank, ImgBurn include functia Verify de verificare a discurilor, precum si functia Discovery de testare a calitatii discului scris. Cu alte cuvinte, inscriptorul gratuit ImgBurn este foarte usor de utilizat, putand fi folosit pentru orice sarcina de citire, creare imagini inscriptibile, scriere si verificare a discurilor CD, DVD, HD DVD si Blu-Ray. Totodata, putem folosi ImgBurn si in vederea crearii discurilor bootabile, inscriptionand pe acestea imagini cu acest caracter. Discurile bootabile au proprietatea de a porni odata cu calculatorul tau si de a executa informatiile stocate pe acestea, in cazul in care secventa de boot a calculatorului este setata pe unitatea optica. Un exemplu de CD/DVD bootabil foarte uzitat este discul de instalare a sistemului de operare Windows, Linux etc.

Concret, acest tutorial ne va arata fiecare pas necesar in crearea unui disc bootabil, prin simpla scriere a unei imagini bootabile pe acesta cu ajutorul programului gratuit ImgBurn,instalat in calculatorul personal bazat pe sistemul de operare Windows. Continua prin citirea cu atentie a pasilor urmatori:

Nota: Citeste si tutorialul de descarcare si instalare al programului gratuit ImgBurn, urmand acest link: ImgBurn - descarcare si instalare

Pasul 1. Acceseaza inscriptorul de discuri gratuit ImgBurn, instalat in calculatorul tau cu sistem de operare Windows, si apasa butonul functiei Write image file to disc, pentru a scrie o imagine bootabila pe un CD/DVD blank:

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Pasul 2. Actioneaza butonul Browse for a file, evidentiat in imaginea de mai jos, in vederea selectarii din cadrul calculatorului tau a imaginii bootabile:

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Pasul 3. Alege cu un click imaginea dorita, apoi apasa butonul Open pentru a continua:

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Pasul 4. In acest moment, programul gratuit ImgBurn a incarcat si pregatit imaginea bootabila ISO, selectata in vederea inscriptionarii acesteia pe discul CD sau DVD. Introdu CD-ul/DVD-ul gol in unitatea optica a calculatorului tau, seteaza viteza de scriere si numarul de copii pe care doresti sa-l creezi, dupa care apasa butonul functiei Burn pentru a porni procesul de scriere a discului:

Atentie: Selecteaza viteze de scriere ale discurilor CD/DVD mici spre moderate, in vederea evitarii eventualelor probleme la citire si pentru a asigura crearea unui disc cat mai calitativ. Recomandam o viteza maxima de scriere de 8X pentru DVD-uri si 16X pentru CD-uri.

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Pasul 5. Asteapta ca procesul de inscriptionare a imaginii ISO bootabile pe discul blank sa se incheie cu succes:

Nota: Pe tot parcursul acestui proces, recomandam sa nu utilizati calculatorul pentru alte sarcini!

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Pasul 6. Dupa finalizarea procesului de scriere a imaginii ISO pe discul dorit, ImgBurn va demara automat verificarea integritatii discului proaspat creat. Asteapta incheierea acestui proces:

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Pasul 7. In final, programul gratuit ImgBurn va anunta crearea cu succes a discului bootabil, acesta fiind imediat valabil spre utilizare. Actioneaza butonul Ok pentru a continua: 

Crearea unui disc bootabil cu ImgBurn

Aceasta a fost prezentarea fiecare pas necesar in crearea unui disc bootabil, prin simpla scriere a unei imagini bootabile pe acesta cu ajutorul programului gratuit ImgBurn,instalat in calculatorul personal bazat pe sistemul de operare Windows. Acum, prin intermediul ImgBurn, ai o solutie gratuita si practica de inscriptionare a discurilor bootabile si nu numai, in cel mai rapid si simplu mod posibil.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si ImgBurn 2.5.7.0. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului ImgBurn, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: