Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps
Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas necesar utilizarii functiei de backup implementata in platforma gratuita PortableApps. Platforma PortableApps este o unealta foarte utila celor ce doresc sa aiba mereu la indemana suita de programe utilizate frecvent pe un suport portabil, cum ar fi un stick USB, hard-disk extern, cloud storage etc. Pentru realizarea acestui articol, vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 8, ultima versiune a programului PortableApps si un stick USB.

PortableApps reprezinta o platforma software gratuita ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi suita de programe utilizate in mod frecvent, oriunde, oricand, pe orice calculator, doar cu ajutorul unui dispozitiv portabil de stocare a datelor, cum ar fi un flash drive USB, hdd extern, cloud storage etc. Toate aplicatiile si informatiile necesare rularii programelor instalate in PortableApps vor fi stocate pe dispozitivul portabil, nefiind necesara instalarea suplimentara a suportului pe calculatorul utilizat. De asemenea, platforma gratuita PortableApps include o lista cu aplicatii portabile populare cu functionalitate diversificata, sistem de backup al datelor, sistem de actualizare automata a programelor descarcate si instalate in cadrul PortableApps la ultima versiune valabila, precum si un sistem de management al aplicatiilor si datelor stocate pe dispozitivul portabil. PortableApps este foarte usor de folosit, beneficiind de o interfata intuitiva si prietenoasa ce include meniurile cu aplicatii valabile spre utilizare sau descarcare si instalare, documente si fisiere stocate, sistem de backup, precum si meniu cu optiuni/setari, alaturi de functia cautare. Functionalitatea platformei software PortableApps este imensa, deoarece prin intermediul ei iti poti stoca pe stick-ul USB intreaga suita de programe de pe calculatorul personal, in vederea utilizarii lor pe alte calculatoare, fara niciun fel de limitare.

Concret, in acest tutorial ne vom axa pe utilizarea sistemului de backup (procesele de realizare a unei copii de siguranta si restaurarea acesteia) al platformei software PortableApps instalata pe un stick USB, in vederea salvarii tuturor datelor aflate pe suportul portabil in calculatorul personal si restaurarea acestora inapoi pe stick-ul USB. Nu este necesar decat sa citesti cu mare atentie pasii urmatori:

Nota: Citeste si tutorialele de instalare si utilizare ale programului gratuit PortableApps, urmand aceste linkuri: PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB si Instalare OpenOffice Portable via PortableApps.

Pasul 1. Acceseaza consola PortableApps si actioneaza butonul Copie de siguranta, apoi continua cu un click pe Realizeaza o copie de siguranta:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 2. Continua prin apasarea butonului Inainte:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 3. PortableApps iti va pune la dispozitie o serie de setari prin intermediul carora iti poti genera o copie de siguranta care sa indeplineasca cerintele si nevoile tale. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, pentru exemplu am ales modul de backup Complet pentru a copia in calculatorul personal o arhiva cu absolut toate datele prezente pe stick-ul USB, iar directorul pentru backup selectat este desktop-ul calculatorului. Dupa alegerea si introducerea setarilor dorite, porneste procesul de backup al datelor de pe stick-ul tau USB prin intermediul platformei gratuite PortableApps apasand butonului Backup:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 4. Asteapta ca procesul de backup PortableApps sa se incheie cu succes:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 5. In acest moment, backup-ul datelor tale de pe stick-ul USB a fost generat sub forma unei arhive (format .zip) direct in calculatorul tau. Apasa butonul Terminare pentru a inchide fereastra de backup a programului PortableApps:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 6. Urmeaza procesul de restaurare a copiei de siguranta PortableApps pe stick-ul tau USB. Revino la consola platformei PortableApps, la fel ca la pasul 1, si actioneaza butonul Restaureaza o copie de siguranta:  

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 7. Continua prin apasarea butonului Inainte:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 8. Apasa butonul evidentiat in imaginea de mai jos pentru a selecta fisierul de backup pe care doresti sa-l utilizezi in vederea restaurarii tuturor datelor pe stick-ul tau USB:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 9. Navigheaza catre directorul din calculatorul tau in care PortableApps a salvat arhiva de backup (in cazul de fata, Desktop), dupa care selecteaza fisierul cu un click si apasa butonul Open:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 10. Cu un simplu click pe butonul Restore vei actiona procesul de restaurare al datelor din arhiva de backup direct pe stick-ul tau USB, prin intermediul programului PortableApps:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 11. Asteapta ca procesul de restaurare a datelor PortableApps sa se incheie cu succes:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Pasul 12. In acest moment, restaurarea datelor salvate anterior in calculatorul tau pe stick-ul USB a fost realizata cu succes, toate fisierele regasindu-se acum pe stick-ul USB. Apasa butonul Terminare pentru a inchide fereastra de restaurare date a programului PortableApps:

Utilizarea functiei de backup a platformei PortableApps

Aceasta a fost prezentarea utilizarii sistemului de backup (procesele de realizare a unei copii de siguranta si restaurarea acesteia) al platformei software PortableApps instalata pe un stick USB, in vederea salvarii tuturor datelor aflate pe suportul portabil in calculatorul personal si restaurarea acestora inapoi pe stick-ul USB. Acum poti salva datele importante de pe stick-ul USB rapid si eficient, prin intermediul programului gratuit PortableApps.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si PortableApps 11.2. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului PortableApps, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: