Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows
Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas inscriptionarea unui CD sau DVD prin intermediul utilitarului implementat in sistemele de operare Windows. Aceasta varianta de inscriptionare a discurilor este una dintre cele mai rapide si simple, nefiind nevoie de instalarea niciunui alt program dedicat. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 si un disc de tip DVD.

Microsoft Windows reprezinta cel mai utilizat sistem de operare la nivel mondial. Conceptul Windows s-a nascut in anul 1983, cand Microsoft a lansat pentru prima oara o interfata grafica utilizabila cu ajutorul sistemului de operare MS-DOS, sub numele de Windows. Mai tarziu, Windows a devenit insusi un sistem de operare, iar in anul 1990, Microsoft avea sa lanseze primul sistem de operare cu adevarat de succes, sub titulatura Windows 3.0A urmat o ascensiune puternica, compania lansand pana in ziua de azi numeroase versiuni, atat pentru servere, cat si pentru userii traditionali, cum ar fi: Windows 3.11, Windows 95, WIndows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 si altele.

Incepand cu versiunea XP a sistemelor de operare Windows a fost implementata optiunea de scriere a CD-urilor si DVD-urilor fara suportul unui program dedicat, astfel simplificandu-se mult procesul de scriere a discurilor. Cu ajutorul acestui tutorial vom invata pasii necesari pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a inregistra un CD sau DVD direct din utilitarul sistemului de operare Windows. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Introdu CD-ul sau DVD-ul blank in unitatea optica a calculatorului tau si acceseaz-o din My Computer: 

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Pasul 2. Introdu denumirea dorita a discului tau in cadrul campului Disc title si selecteaza optiunea With a CD/DVD player, apoi actioneaza butonul Next: 

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Pasul 3. Urmeaza adaugarea fisierelor dorite pe suprafata unitatii optice pentru a le pregati pentru scriere. Selecteaza fisierele sau directorul/directoarele cu fisierele pe care doresti sa le inregistrezi pe CD/DVD si trage-le cu ajutorul mouse-ului tau in fereastra dedicata unitatii optice, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos:

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Pasul 4. Fisierele tale vor aparea in fereastra unitatii optice cu statusul Files Ready to Be Written to the Disc. Executa un click-dreapta oriunde pe suprafata ferestrei unitatii optice si apasa optiunea Burn to disc:

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Pasul 5. Ajusteaza, in functie de preferinte si nevoi, viteza de scriere a CD-ului sau DVD-ului din cadrul meniului de tip cascada Recording speed, dupa care avanseaza cu un click pe butonul Next:

Atentie: Selecteaza viteze de scriere ale discurilor CD/DVD mici spre moderate, in vederea evitarii eventualelor probleme la citire si pentru a asigura crearea unui disc cat mai calitativ. Recomandam o viteza maxima de scriere de 4-8X (in functie de disc) pentru DVD-uri si 16X pentru CD-uri.

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Pasul 6. Asteapta ca procesul de inscriptionare a datelor pe discul blank sa se incheie cu succes:

Nota: Pe tot parcursul acestui proces, recomandam sa nu utilizati calculatorul pentru alte sarcini!

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Pasul 7. In acest moment, CD-ul sau DVD-ul tau a fost inscriptionat cu succes prin intermediul utilitarului integrat in sistemul de operare Windows. Actioneaza butonul Finish pentru a finaliza sesiunea:

Inscriptionarea unui CD/DVD direct din Windows

Aceasta a fost prezentarea fiecarui pas necesar in inscriptionarea unui CD sau DVD prin intermediul utilitarului implementat in sistemul de operare Windows. Acum ai o solutie gratuita, practica si foarte rapida de inscriptionare a discurilor, fara a mai fi necesara instalarea programelor dedicate.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# beciu 26-04-2017 10:02
foarte util pentru incepatori
scurt si la obiect.
multumim pentru amabilitate si disponibilitatea de a invata si pe cei ce
inca nu stiu, dar vor sa invete.
 
Tutoriale noi si populare: