Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Converteste filme in orice format cu HandBrake
Converteste filme in orice format cu HandBrake 5.0 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Acest tutorial are rolul de a ilustra pasii necesari convertirii fisierelor video intr-un alt format prin intermediul programului gratuit HandBrake. Convertorul HandBrake este destinat tuturor utilizatorilor ce doresc sa converteasca materiale video dintr-un format in altul in vederea rularii acestora fara probleme direct pe telefonul, tableta sau calculatorul personal sau pur si simplu pentru a modifica calitatea acestora si/sau marimea fisierelor. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 si ultima versiune a convertorului gratuit HandBrake ce poate fi descarcat urmand acest link: Pagina oficiala de download HandBrake.

HandBrake reprezinta un convertor video gratuit destinat tuturor utilizatorilor sistemelor de operare Microsoft Windows, MAC OS X si Linux Ubuntu, indiferent de gradul de cunostinte al acestora. Programul gratuit HandBrake converteste fisierele video in orice format, in functie de dispozitivul pe care acestea vor fi rulate (calculator, iPod, iPhone, iPad, AppleTV, telefoane si tablete bazate pe Android etc.) cu doar cateva click-uri. De asemenea, programul HandBrake suporta si configurarea manuala a setarilor de convertire, alaturi de adaugarea unor optiuni mai complexe pentru ca cei mai experimentati sa poata obtine rezultatele scontate. In plus, convertorul gratuit HandBrake suporta functia Preview prin intermediul careia poti vizualiza o mostra a rezultatului convertirii si functia Add to Queue ce ofera posibilitatea de a programa spre convertire mai multe fisiere. HandBrake va lansa automat procesele de convertire ale fisierelor video in sistem de tip domino, unul dupa celalat, pana se finalizeaza toate. Programul gratuit HandBrake este foarte usor de utilizat, interfata acestuia este simpla, iar procesele de convertire se lanseaza rapid si eficient.

Concret, acest tutorial ne va invata cum sa convertim rapid prin intermediul programului gratuit HandBrake un fisier video intr-un alt format, in functie de preferintele si nevoile noastre, astfel incat rezultatul convertirii sa poata fi vizualizat fara probleme pe dispozitivele utilizate. Citeste cu mare atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza convertorul gratuit HandBrake, proaspat instalat in calculatorul tau cu sistem de operare Windows, dupa care actioneaza meniul de tip cascada Source si apasa butonul Video File, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 2. Selecteaza din cadrul calculatorului tau fisierul video pe care doresti sa-l convertesti in alt format prin intermediul programului HandBrake, apoi actioneaza butonul Open:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 3. HandBrake te va instiinta cu privire la faptul ca nu ai o destinatie presetata in care vor fi salvate fisierele convertite. Acest lucru nu reprezinta o problema, destinatia fisierelor convertite putand fi aleasa manual de fiecare data cand convertesti un fisier, sau o poti salva ca setare predefinita urmand calea Tools -> Options -> Output Files -> si modificand valoarea Default Path. Noi vom utiliza prima varianta si vom avansa cu un click pe butonul OK:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 4. Urmeaza alegerea destinatiei din cadrul calculatorului tau in care va fi salvat rezultatul procesului de convertire HandBrake. Actioneaza butonul Browse:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 5. Alege, in functie de preferinte si nevoi, un director din cadrul calculatorului tau si insereaza denumirea pe care o va avea noul fisier video ce va aparea in urma procesului de conversie. Continua prin apasarea butonului Save:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 6. In aceasta etapa vom alege setarile procesului de conversie si il vom porni. Alege, in functie de preferinte si de dispozitivul pe care doresti sa rulezi fisierul video, un pachet de setari din cadrul meniului Presets. Aceste pachete cu setari predefinite sunt numite in functie de dispozitivul cu care sunt compatibile: Universal (compatibilitate cu toate dispozitivele), iPod, iPhone, iPad, AppleTV, Android, Normal etc. Pentru exemplu vom selecta cu un click pachetul cu setari numit Universal. In acest moment, HandBrake ofera utilizatorilor mai experimentati oportunitatea de a modifica pachetul cu setari in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Elemente importante precum formatul imaginii, calitatea imaginii, calitatea sunetului, filtrele video folosite sau adaugarea subtitrarii pot fi modificate cu rapiditate. De asemenea, inainte de pornirea procesului de conversie poti vizualiza o mostra a rezultatului conversiei prin accesarea butonului Preview. Astfel poti demara procesul de conversie daca esti multumit de rezultat, ori poti modifica manual setarile procesului sau schimba pachetul cu setari predefinite. Avanseaza catre pornirea procesului de conversie al fisierului video ales prin intermediul programului gratuit HandBrake apasand butonul Start:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 7. Conversia fisierului utilizand pachetul de setari Universal a pornit. Asteapta ca aceasta sa se incheie cu succes:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Pasul 8. Dupa incheierea procesului de conversie HandBrake, fisierul video rezultat este gata de utilizare:

Converteste filme in orice format cu HandBrake

Aceasta a fost prezentarea pe scurt a pasilor convertirii rapide prin intermediul programului gratuit HandBrake a unui fisier video intr-un alt format, in functie de preferintele si nevoile noastre, astfel incat rezultatul convertirii sa poata fi vizualizat fara probleme pe dispozitivele utilizate. Acum, cu ajutorul programului HandBrake, poti converti fisiere video in orice format, in vederea rularii acestora pe terminale mobile precum iPod, iPhone, iPad, telefoane si tablete Android sau, de ce nu, calculatoare.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si HandBrake 0.9.8. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului HandBrake, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: