Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Tutorialul de mai jos are rolul de a ilustra pasii necesari modificarii, redimensionarii si aplicarii efectelor fotografiilor cu ajutorul programului gratuit cu ToolWiz Pretty Photo. Varianta fara instalare. Este vorba de un program de tipul click&run, adica programul se executa numai la folosire si nu se instaleaza propriu-zis pe calculatorul tau. Acest lucru inseamna sa poti realiza modifcari ale pozelor fara a incarca sistemul inutil cu un editor foto. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7, insa este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

ToolWiz Pretty Photo este un program gratuit pentru modificarea fotografiilor, disponibil si in varianta fara instalare. Programul ruleaza foarte simplu, executand doar comanda click&run. Este o aplicatie foarte mica, are doar 5 mb, deci nu ocupa mult spatiu pe disc, si este utila mai ales celor care nu lucreaza in mod curent si/sau la nivelul profesional cu fotografii, ci doar au nevoie uneori de o aplicatie care sa faciliteze mici modificari asupra fotografiilor.

ToolWiz Pretty Photo dispune de uneltele obisnuite de modificare si redimensionare, taiere, umbra si chenar, dar si de peste 60 de filtre care pot fi aplicate fotografiilor pentru a obtine un efect artisitic. Interfata este prietenoasa si usor de folosit, iar programul ofera utilizatorilor si posibilitatea de a adauga texte, obiecte sau alte imagini si de a realiza colaje.

Pentru a putea folosi ToolWiz Pretty Photo pe calculatorul tau, este necesar sa urmezi o serie de pasi foarte simpli. Tutorialul de mai jos ilustreaza cateva dintre posibilitatile de a modifica imagini cu ajutorul programului ToolWiz Pretty Photo, dar si aplicarea unor efecte speciale artistice. Sa incepem:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul http://www.toolwiz.com/products/toolwiz-pretty-photo/ si alege descarcarea aplicatia ToolWiz Pretty Photo, varianta fara instalare:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 2. Pe ecranul calculatorului tau va aparea un mesaj in care esti intrebat daca vrei sa salvezi aceasta aplicatie pe calculatorul tau sau vrei sa rulezi direct programul. In exemplul de aici am ales varianta Run, adica rularea aplicatiei direct dupa descarcare:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 3. ToolWiz Pretty Photo s-a deschis si poti incepe sa modifici fotografiile de care ai nevoie. Alege meniul File> Open picture si alege o poza din calculatorul tau pe care vrei sa o editezi:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 4. Odata deschisa fotografia pe care vrei sa o modifici, am ales pentu inceput optiunea de redimensionare a pozei. Acceseaza meniul Adjust Picture> Resize:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 5. Se va deschide o fereastra unde poti alege marimea dorita pentru fotografia ta. Dupa ce ai notat noile dimensiuni, apasa butonul Resize pentru a aplica modificarile:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 6. Ramanem tot la meniul Adjust Picture si alegem de data aceasta optiunea Brightness/Contract pentru a lumina putin fotografia aleasa:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 7. Odata deschisa fereastra pentru modificarea luminozitatii si contrastului, voi alege un procent mai mare pentru brightness astfel ca fotografia mea sa fie mai luminioasa. Apasa butonul OK pentru a slava modificarile:

 Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 8. In cazul in care vrei sa adaugi o caseta/un nor in care sa notezi un text despre fotografie, poti face acest lucru accesand meniul Add Objects> Add Cloud Pop Message (sau oricare alt obiect de acet tip):

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 9. Odata inserat norul de text pe/langa fotografie, unde vei considera, poti adauga un text accesand meniul Text (T). Vei observa ca pe ecran va aparea un text predefinit, pe care il poti modifica foarte usor pentru a insera textul dorit de tine:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 10. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o noua fereastra, unde poti intreoduce textul care vrei sa apara in norisor, ii poti modifica dimensiunea, culoarea si, de asemenea, fontul. Alege ceea ce consideri potrivit si apoi apasa butonul OK pentru a salva modificarile:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 11. Acceseaza acum meniul Beautify pentru a aplica un moc efect ingenios fotografiei tale. Alege optiunea Fill Light pentru a lumina o parte din fotografie:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 12. Se va deschide o caseta speciala unde poti alege ce parte vrei sa luminezi si ce forma sa aiba caseta care va lumina portiunea din fotografie. In exemplul de aici am ales o elipsa, cu scala de 100% luminozitate. Apasa butonul OK pentru a salva modificarile:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 13. Iata ca modificarile facute la pasul 12 au aparut deja pe fotografie. Alege acum din meniul Image Filter un filtru pentru a-l aplica fotografiei. In exemplul de aici am ales efectul black and white, pentru a aplica o nota retro pozei mele:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 14. In cazul in care vrei sa adaugi un chenar fotografiei tale, alege meniul Adjust Picture> Add frame:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 15.  ToolWiz Pretty Photo iti pune la dispozitie mai multe modalitati de aplica un chenar fotografiilor, dar si forme diferite pentru acesta. Alege din paleta de optiuni pe cele pe care le consideri potrivite si apasa butonul OK pentru a le aplica fotografiei tale:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 16. In cazul in care vrei sa adaugi un sau mai multe imagini si sa creezi un colaj, accesaza meniul Add Objects> Add Image si alege imaignea/imaginile pe care vrei sa le adugi in calculatorul tau:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Pasul 17. Iata cum va arata nou imagine cu toate efectele aplicate la pasii anteriori:

Modificare poze cu ToolWiz Pretty Photo

Acestea au fost cateva dintre modalitatile de utilizare a programului ToolWiz Pretty Photo pentru modificarea pozelor si aplicarea efectelor. De acum ai mereu la indemana o unealta pentru editarea pozelor tale rapida si cu un minim de efort, dar si o multitudine de filtre artistice pentru pozele tale. Succes!

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot diferi usor, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: