Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI
Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Acest tutorial prezinta fiecare pas necesar crearii unui stick USB multiboot prin intermediul programului gratuit YUMI Multiboot USB Creator. Programul gratuit YUMI este destinat celor ce doresc sa-si creeze un stick USB de pe care sa poata utiliza programe si suite utilitare live, distributii live ale sistemelor de operare Linux si Windows, sau sa aiba posibilitatea de a instala mai multe sisteme de operare direct de pe un singur stick USB. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 si versiunea 0.0.8.8 a programului gratuit YUMI Multiboot USB Creator.

YUMI Multiboot USB Creator reprezinta un utilitar gratuit ce are menirea de a crea stick-uri USB cu functie multiboot. Acest lucru reprezinta posibilitatea crearii unui stick USB de pe care putem utiliza, direct din sistemul MS-DOS, programe antivirus si/sau utilitare live, versiuni live ale sistemelor de operare Linux/Windows, sau de pe care putem instala multiple sisteme de operare pe calculatorul personal. In mod normal, un stick USB bootabil poate gazdui un singur sistem de operare/program live, insa YUMI dezvolta functionalitatea, creand un mediu multiboot ce suporta multiple astfel de elemente. Cu YUMI Multiboot USB Creator nu este necesara decat copierea distributiilor sistemelor de operare pe stick-ul USB si bootarea direct de pe acesta, la urmatoarea pornire a calculatorului, cand vei fi intampinat de un meniu multiboot de unde poti selecta utilizarea sau instalarea sistemului de operare dorit.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa cream prin intermediul programului gratuit YUMI Multiboot USB Creator un stick USB cu functie multiboot, in vederea utilizarii sistemelor de operare live/programelor sau instalarii sistemelor de operare multiple de pe un singur stick USB. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Conecteaza stick-ul USB la calculatorul tau, acceseaza pagina oficiala de download YUMI la adresa http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ si apasa butonul DOWNLOAD YUMI: 

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca in calculatorul tau si rula automat programul gratuit YUMI Multiboot USB Creator:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 3. Citeste termenii licentei de utilizare a utilitarului gratuit YUMI, apoi avanseaza catre urmatorul pas cu un click pe butonul I Agree:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 4. Aceasta este pagina de configurare si creare a stick-ului USB multiboot, prin intermediul YUMI. Pentru a crea un stick USB multiboot, va trebui sa indeplinesti urmatorii pasi, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos: 1 - selecteaza cu MARE ATENTIE litera stick-ului tau USB (aceasta poate fi aflata din My Computer); 2 - selecteaza din lista sistemul de operare, programul live sau suita cu utilitare live pe care vrei s-o copiezi pe stick-ul USB multiboot; 3 - apasa butonul Browse pentru a selecta din calculatorul tau imaginea distributiei alese la pasul 2:

Atentie: Stick-ul USB utilizat trebuie sa fie gol sau proaspat formatat. In cazul in care stick-ul tau USB se afla in alta stare, poti bifa optiunea Format Drive (Erase Content) pentru a formata automat stick-ul. De asemenea, daca doresti sa stergi o distributie deja copiata pe stick-ul USB, poti utiliza functia Remove an Installed Item.

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 5. Alege din calculatorul tau imaginea necesara scrierii pe stick-ul USB prin intermediul programului YUMI, apoi apasa butonul Open:

Atentie: Imaginea distributiei ce va fi copiata pe stick trebuie sa coincida intocmai cu distributia aleasa anterior, din lista.

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 6. In acest moment, utilitarul gratuit YUMI Multiboot USB Creator este gata sa copieze distributia selectata pe stick-ul USB conectat la calculatorul tau. Continua actionand butonul Create:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 7. Inainte de a demara procesul de copiere a distributiei pe stick-ul USB, YUMI iti va cere sa verifici daca litera stick-ului a fost corect selectata. Trateaza cu mare atentie acest pas, asigura-te ca litera selectata este corecta, apoi avanseaza actionand butonul Yes. In cazul in care s-a strecurat o eroare ce trebuie remediata, apasa butonul No pentru a te intoarce la pagina de configurare si creare a stick-ului USB multiboot:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 8. Asteapta ca procesul de copiere a imaginii si creare a stick-ului USB multiboot prin intermediul programului gratuit YUMI sa se incheie cu succes:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 9. In acest moment, procesul de copiere s-a incheiat, iar stick-ul tau USB suporta functia multiboot. Apasa butonul Next:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 10. Pentru a copia un alt sistem de operare, imagine a unui program live, sau alta suita cu utilitare live, actioneaza butonul Yes. In cazul in care ai terminat de copiat pe stick-ul USB elementele bootabile dorite, apasa butonul No pentru a inchide fereastra:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Pasul 11. Asa cum se poate observa, programul gratuit YUMI Multiboot USB Creator te-a redirectionat catre pagina de configurare si creare a stick-ului USB multiboot, in vederea copierii unui nou element bootabil pe stick-ul USB, ce se realizeaza la fel cum a fost demonstrat anterior (pasii 4-9). Astfel vei putea avea pe un singur stick USB mai multe distributii bootabile ale sistemelor de operare si programelor necesare, in limita spatiului disponibil, nemaifiind necesara utilizarea a mai multor stick-uri. La urmatoarea pornire a calculatorului tau, bootarea direct de pe stick-ul USB multiboot va fi posibila, avand la dispozitie utilizarea si/sau instalarea distributiilor disponibile:

Creaza stick-uri USB multiboot cu YUMI

Aceasta a fost prezentarea crearii prin intermediul programului gratuit YUMI Multiboot USB Creator a unui stick USB cu functie multiboot, in vederea utilizarii sistemelor de operare live/programelor sau instalarii sistemelor de operare multiple de pe un singur stick USB.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8, Internet Explorer 10 si YUMI Multiboot USB Creator 0.0.8.8. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, alt browser si/sau alta versiune a programului YUMI Multiboot USB Creator, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: