Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe CoolTweak - redimensionare si share poze
CoolTweak - redimensionare si share poze 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

In tutorialul de mai jos voi ilustra pasii necesari instalarii si utulizarii programului gratuit pentru redimensionarea si distribuirea fotografiilor pe portaluri de sociale de tip Facebook. De asemenea, voi exemplifica modalitati de aplicare a unui watermark pentru imagini, astfel incat acestea sa nu poate fi copiate de alte persoane fara acordul tau. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7, dar este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

CoolTweak este un program gratuit, cu ajutorul caruia iti poti redimensiona fotografiile in functie de nevoi si preferinte sau le poti aplica un watermark (un semn distinctiv), astfel incat sa nu poata fi folosite de alti utilizatori fara permisiune. Programul are o interfata eleganta si intuitiva si este foarte usor de folosit. CoolTweak nu necesita cunostinte avansate de editare foto si cu ajutorul sau realiza rapid modificarile de care ai nevoie pentru imaginile tale.

Pentru a instala si folosi CoolTweak pe calculatorul tau, este necesar sa iti aloci cateva minute si sa urmezi o serie de pasi simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul http://www.cooltweak.com/?lng=en-GB si apasa butonul Download CoolTweak:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 2. Pe ecranul calculatorului tau va aparea o noua fereastra. Apasa butonul Download Web Installer si apasa butonul Run pentru a rula direct fisierul dupa descarcare:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 3. Sistemul de operare te va intreba daca permiti fisierului executabil al programului CoolTweak sa realizeze modificari, mai exact sa se instaleze pe calculatorul tau. Apasa butonul Yes:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 4. Se va deschide asistentul de instalare al programului gratuit CoolTweak pentru redimensionarea fotografiilor care te va ghida pe parcursul intregului proces. Apasa butonul Next pentru a trece la pasul urmator:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 5. Pentru a putea folosi programul CoolTweak pe calculatorul tau, este necesar sa fii de acord cu termenii si conditiile de instalare. Bifeaza acceptarea acordului de utilizare si apoi apoi apasa butonul Next:


CoolTweak - redimensionare si share poze 

Pasul 6. Programul CoolTweak se va instala predefinit pe partitia pe care ai instalat sistemul de operare. Daca vrei sa schimbi aceasta locatie, apasa butonul Browse. Dupa ce ai ales locatia, apasa butonul Next pentru a trece la pasul urmator:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 7. CoolTweak este acum instalat pe calculatorul tau. Apasa butonul Close pentru a finaliza procesul si pentru a putea incepe sa folosesti programul:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 8. Alege o fotografie din calculatorul tau si apasa butonul din stanga mouse-ului. Vei observa ca ai disponibile o serie de optiuni, printre care deschiderea programului CoolTweak. Am ales ca un prim exemplu, redimensionarea fotografiei la 700 px:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 9. CoolTweak va modifica automat fotografia aleasa si o va salva in dosarul predefinit CoolTweak creat la instalarea programului pe calculatorul tau. In partea dreapta a ecranului vei vedea ca va aparea un mesaj in care ti se spune ca actiunea aleasa a fost realizata:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 10. CoolTweak iti pune la dispozitie si o unealta interesanta pentru adaugarea unui watermark (un marcaj) fotografiei tale pentru ca aceasta sa nu poata fi copiata sau folosita de alti utilizatori fara acordul tau. Alege o fotografie si apoi deschide meniul din dreapta cu mouse-ul. Alege din nou CoolTweak si apoi optiunea Add watermark:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 11. CoolTweak iti pune la dispozitie cateva modalitati de a formata textul care vrei sa apara pe fotografie ca watermark. Scrie mai intai textul care vrei sa apara pe fotografie si apoi alege un stil pentru acesta din paleta de optiuni oferita de programul gratuit CoolTweak:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 12. Textul notat este afisat pe ecran si este gata de a fi aplicat pe fotografie. De asemenea, CoolTweak iti ofera posibilitatea de a afisa textul pe imagine doar o data sau de mai multe ori, pe toata fotografia. In exemplul de aici am ales a doua optiune, pentru ca aceasta sa fie mai vizibila. Odata notat textul si aleasa modalitatea de afisare pe imagine, apasa butonul Start processing:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 13. Iata cum va arata imaginea aleasa cu textul (watermark-ul) ales:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 14. Revino la alegerea unei fotografii si deschiderea meniului CoolTweak. De aceasta data voi exemplifica modalitatea de distribuire rapida a unei fotografii pe portalul de socializare Facebook. Alege din meniul CoolTweak optiunea Share on Facebook:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 15. Pentru a putea folosi aplicatia CoolTweak pe contul de Facebook, este necesar sa te autentifici in contul tau cu email si parola:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 16. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o noua fereastra, unde este necesar alegi cum te vei autentifica pentru CoolTweak pentru a distribui fotografii. Alege Autentifica-te cu Facebook:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 17. Pentru a putea folosi CoolTweak cu Facebook, este necesar sa permiti acestei aplicatii sa acceseze anumite date ale contului tau. Apasa butonul Permite:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 18. CoolTweak te va intreba daca vrei sa retina parola contului tau pentru alte viitoare postari de fotografii pe Facebook. Apasa butonul Yes daca esti de acord sau alege o alta optiune:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 19. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide meniul CoolTweak de unde poti alege ce fotografie vrei sa postezi pe contul tau de Facebook. De asemenea, este necesar sa alegi un titlu pentru postul tau si sa notezi un comentariu relevant pentru aceasta fotografie. Apasa apoi butonul Start publishing pentru a inecepe publicarea fotografiei pe contul tau de Facebook:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Pasul 20. Publicarea fotografiei alese este in curs. Daca vrei sa opresti publicarea ei, apasa butonul Suspend processing. In caz contrar, asteapta publicarea imaginii:

CoolTweak - redimensionare si share poze

Acestia au fost pasii necesari instalarii programului gartuit CoolTweak pentru modificarea/redimensionarea fotografiilor, aplicarea watermark-urilor si distirbuirea pozelor pe portalurile de socializare. CoolTweak iti va facilita de acum inainte realizarea acestor operatiuni cu minim de efort si timp.

Felicitari, ai reusit cu succes sa instalezi si utilizezi pe calculatorul tau programul CoolTweak gratuit. Acesta te va ajuta sa iti redimensionezi fotografiile de care ai nevoie, sa le distribui pe retelele de socializare sau sa le aplici un watermark astfel incat sa nu poata fi folosite fara acordul tau. Spor la treaba!

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui sistem de opertare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot diferi intr-o anumita masura, insa ei raman valabili in orice situatie.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: