Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Utilizare programe Format conditional in tabel Microsoft Excel 2007

 

Formatarea conditionala este poate una din cele mai sugestive metode pentru evidentierea rezultatelor interesante intr-un tabel Excel. Folosind formatarea conditionala putem pune in evidenta valorile din tabelul Excel care depasesc un anumit prag, care nu depasesc un anumit prag, putem evidentia proportiile valorilor sau putem semnala aparitia unei anumite valori, date etc.

In tabelul Microsoft Excel 2007 formatarea conditionala se face foarte usor folosind tipurile de formatare conditionala predefinite. Pentru a formata conditional valorile din tabelul tau excel urmeaza pasii de mai jos:

Pasul 1: Vom folosi ca exemplu un tabel excel cu vanzarile pe anul trecut, tabel format din trei coloane Luna, numarul de Unitati vandute si Suma incasata:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 2: Pentru a formata conditional coloana Unitati trebuie mai intai sa selectezi toate valorile acestei coloane in tabelul tau excel:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 2: Apoi, pentru a ajunge la meniul de formatare conditionala apasa pe pictograma "Styles" din meniul superior cu pictograme al programului Microsoft Excel 2007:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 3: Alege optiunea "Conditional Formatting" din meniul "Styles":

Format conditional in tabel Excel

Pasul 4:Vei obtine meniul de formatare conditionala de unde poti alege tipul de format conditional pe care il doresti:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 5: Din meniul de formatare conditionala alege optiunea "Highlight Cells Rules":

Format conditional in tabel Excel

Pasul 6: Apoi alege optiunea "Greater than..." pentru a pune in evidenta valorile cele mai mari ale vanzarilor din tabelul excel:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 7: Alege valoarea "prag" in campul "Format cells that are GREATER THAN:". Programul Microsoft Excel 2007 va formata imediat celulele tabelului excel astfel incat sa vezi rezultatul fara sa inchizi aceasta fereastra. Alege apoi modul de format conditional din lista derulanta iar la final apasa butonul "OK" pentru a inchieia operatiunea de formatare conditionala:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 8: O alta metoda de evidentiere a valorilor unui tabel Excel consta in crearea unor "bare" cu lungimi proportionale cu valorile celulelor tabelului. Pentru a obtine acest format conditional alege optiunea "Styles" din meniul programului Microsoft Excel 2007, apoi alege meniul "Conditional Formatting" ca in exemplul de mai sus, apoi alege optiunea "Data Bars" si de aici una din variantele de formatare conditionala de tip "Data Bars". Observa in timp real rezultatul aplicarii formatarilor conditionale de la optiunea "Data Bars" si apasa pe cea care iti convine cel mai mult pentru a aplica permanent formatul conditional respectiv:

Format conditional in tabel Excel

Pasul 10: O alta metoda de evidentiere a valorilor unui tabel Excel consta in crearea unor "bare" cu culori diferite in functie de valorile celulelor tabelului. Pentru a obtine acest format conditional alege optiunea "Styles" din meniul programului Microsoft Excel 2007, apoi alege meniul "Conditional Formatting" ca in exemplul de mai sus, apoi alege optiunea "Color Scales " si de aici una din variantele de formatare conditionala de tip "Color Scales ". Observa in timp real rezultatul aplicarii formatarilor conditionale de la optiunea "Color Scales " si apasa pe cea care iti convine cel mai mult pentru a aplica permanent formatul conditional respectiv:

Format conditional in tabel Excel

Pasii de mai sus exemplifica doar cateva din formatarile conditionale predefinite pe care le poti aplica foarte rapid in tabelele tale excel. Bineinteles ca posibilitatile de formatare conditionala ale programului Microsoft Excel 2007 sunt mult mai multe si le poti explora, crea si sterge folosind celelalte optiuni din meniul "Conditional Formatting" disponibil sub pictograma "Styles" in Microsoft Excel 2007.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: